haberler

Kamu-Sanayi İş Birliklerine Yönelik Proje Yazma Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder AYDEMİR’in koordinatörlüğünde ve TÜBİTAK 2237-B Programı çerçevesinde Trabzon TEKNOKENT’te, 11-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında "Teknokentlerde Yer Alan/Almak İsteyen Akademisyenlere Yönelik Ar-Ge Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliği düzenlendi. Bu eğitim programı ile üniversiteler ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojiyi, ülkemizdeki yerleşik proje sonuçlarının, Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlama yollarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Etkinliğe, ülkemizin 16 farklı üniversitesinden 26 akademisyen katıldı. Ar-Ge Projesi Hazırlama Eğitimi kapsamında katılımcılara, Kamu-Sanayi iş birliğini artırmaya yönelik TÜBİTAK 1505-Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı'nın detaylı tanıtılmasının yanı sıra TÜBİTAK 1512 ve 1505 Programı ile ilgili tecrübe paylaşımlar da aktarıldı. Ayrıca Kamu-Sanayi iş birliği projelerinin hazırlanmasında dikkat edilecek konular üzerinde teorik ve uygulamalı olarak durularak katılımcılar, 4 ayrı grup çalışması ile disiplinler arası proje üretme ve hazırlama etkinlikleri ile deneyim kazandı. Proje yazma etkinliği eğitmenleri, Üniversitemizin projeler konusunda deneyimli Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Asim KADIOĞLU, Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Prof. Dr. Tamer TÜZÜNER ve Doç. Dr. Önder AYDEMİR ile ATA TEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan ÇELİK oldu.

Proje yazma etkinliği, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın teşrif ettiği Katılım ve Teşekkür Belgesi Takdim Töreni ile sona erdi.


16 Mayıs 2022