haberler

KTÜ, Ayakları Yere Basmayan Festival'de: Geleceğimiz Teminat Altında

Üniversitemiz, tüm hızıyla devam eden TEKNOFEST'e icatlarıyla damga vurdu

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını 30 Ağustos’ta açtı. Üniversitemiz dev standı ve buluşlarıyla, Ankara’daki bu büyük organizasyonda yerini aldı

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih KACIR ve BAYKAR önderliğinde Ankara’da ilk kez düzenlenen Türk Havacılık Teknoloji ve Uzay Teknolojisi Festivali’ne (TEKNOFEST) güçlü ekibiyle katılım sağladı. Milli Teknoloji Hamlesiyle teknolojide milli üretime ilişkin farkındalık oluşturmak, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini keşfetmek amacı ile 2018’den beri gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara Etimesgut Havaalanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı. Üniversitemiz organizasyona Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI liderliğinde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Şeyda Özgenç YILMAZ, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü personelimiz Emre KOÇ, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM) Müdürümüz Prof. Dr. Oktay YILDIZ, KTÜ Kariyer Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Dr. Öğr. Üyemiz Oğuzhan ÇAKIR, Arş. Gör. Alper KÖSEOĞLU ve öğrencimiz Alper TUNA ile birlikte katılım sağladı. 

 ‘En İyi Takım Ruhu Ödülü’ KTÜ’nün

Festivalin açılışının yapıldığı günden itibaren katılımcılar, Karadeniz Teknik Üniversitesi standına akın ederken, üniversitemiz standın da yer alan icatlar büyük ilgi gördü. TEKNOFEST yarışmalarında ise Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda üniversitemiz ‘En İyi Takım Ruhu Ödülü'ne layık görülürken, çok sayıda yarışmacının kıyasıya rekabet ettiği; Model Uydu Yarışması’nda İkinci, Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda ise Üçüncü’lük ödülüne layık görüldü.

Bu Organizasyon Büyük Bir İmkan

TEKNOFEST’te üniversitemiz standında ziyaretçilerle buluşan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Gençlerimize, öğrencilerimize ilk okuldan üniversiteye kadar büyük bir portföyde bu tür bir organizasyon düzenlenmesi büyük bir imkan. Bu konuda Milli teknoloji hamlelerinin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a saygılarımızı sunuyoruz. Büyük emek veren BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı/Teknoloji Lideri (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk BAYRAKTAR’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten Türk gençliğinin neler yapabileceğini TEKNOFEST organizasyonlarında daha iyi görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mucit Öğrencilerimizin Yanındayız

Prof. Dr. ÇUVALCI, sözlerini şöyle sürdürdü: “TEKNOFEST, gençliğimize büyük bir heyecan verdi, gençlerimizin özgüvenini yükseltti. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; Türk gençliği dünya çapında işlere imza atabilecek noktaya geldi. Böyle bir organizasyonda üniversite olarak bulunmaktan çok mutluyuz. Biz üniversite olarak öğrencilerimize de icat noktasında maddi manevi tüm desteğimizi veriyoruz. Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak Ankara’dayız. Buralara katılmak büyük başarı. Geleceğimiz teminat altında. Tüm katılımcıları Karadeniz Teknik Üniversitesi standımıza bekliyoruz.”

Öte yandan, Ankara’daki dev festivalde Üniversitemiz, birbirinden özel buluşlarla F-05 numaralı stantta, 3 Eylül’e kadar teknoloji meraklılarını ağırlayacak.


01 Eylül 2023