haberler

KTÜ, BKS'24 Haftasında TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL'i Ağırladı

Üniversitemiz, Bilim Kültür Sanat Haftası 2024 kapsamında havacılık ve uzay sektörünün geleceği üzerine önemli bir program gerçekleştirdi. Üniversitemiz öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL'den ‘Türkiye’nin Havacılık Vizyonu’nu dinledi.

Üniversitemizde Bilim Kültür Sanat 2024 Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Türkiye’nin Havacılık Vizyonu’ konulu program gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL konuşmacı olarak katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Genel Sekreter Prof. Dr. Bünyamin ER ile üniversitemiz akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Atatrük Kültür Merkezi önünde KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü tarafından yapılan Trabzon yöresi halkoyunları gösterisi ile başladı. Üniversitemizin Teknofest yarışmalarına katılarak derece elde eden projelerinin sunulduğu stantlarda öğrencilerimiz TUSAŞ genel müdürüne ürettikleri projeleri hakkında bilgi verdi.

Programın selamlama konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptı. Rektörümüz konuşmasında: Türkiye'nin havacılık sektöründeki geleceğini masaya yatırmak ve bu alandaki vizyonumuzu güçlendirmek için bir araya geldik. Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayiinde öncü kuruluşlardan biri olan TUSAŞ’ın Genel Müdürü Sayın Temel Kotil'i ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sektörün önde gelen isimleriyle buluşmak, öğrencilerimizin kariyerleri için önemli bir adım olacaktır, ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL Havacılığın Vizyonu başlıklı programda: TUSAŞ'ın uluslararası alanda gösterdiği başarıları ve sektördeki önemli konumunu vurgulayarak, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemesine dikkat çekti. Özellikle, TUSAŞ'ın kısa sürede üretim yapabilme yeteneğini vurgulayan TUSAŞ Genel Müdürü, bu başarının arkasındaki etkenleri: “Ülke olarak bizim en büyük avantajımız gençlerimiz. Eğer gençleri bir araya getirebiliyorsanız onlara imkân verebiliyorsanız onlar devrim yapıyorlar ve sonuçta ortaya 5. nesil Kaan çıkıyor” şeklinde açıkladı. TUSAŞ'ın projelerinde gençlerin önemli bir rol oynadığını, gençlerin yenilikçi fikirleri ve teknik kabiliyetleri sayesinde TUSAŞ’ın başarılı projelere imza attığını belirten TUSAŞ Genel Müdürü  Yapay Zeka’nın önemine de dikkati çekerek gençlere: “Sizler geleceğe oynayın, yapay zekayı lütfen öğrenin”, ifadeleri ile seslendi.

Prof. Dr. Temel KOTİL, programın soru cevap bölümünde katılımcılardan gelen soruları içtenlikle yanıtladı. TUSAŞ'ın stratejik hedefleri ve işe alım süreçleriyle ilgili gelen sorulara önemli ipuçları veren TUSAŞ Genel Müdürü, öğrencilere; kariyerlerine odaklanmalarını ve hedeflerine ulaşabilmeleri için şimdi azimle ve inanarak çalışmaları gerektiğini hatırlattı.

Katılımcılar, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL'in etkili sunumu ve samimi katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Türkiye'nin havacılık ve savunma sektöründeki gelecek vizyonuna dair ayrıntılı bilgi elde etme fırsatı buldu.

Etkinliğin sonunda Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM ve Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel KOTİL’e hediye takdiminde bulundu. Program tüm katılımcıların yer aldığı fotoğraf çekimi ile sona erdi.


24 Mayıs 2024