haberler

KTÜ Creatiny Teknoloji Topluluğu Türkiye Şampiyonu Oldu

KTÜ Creatiny Teknoloji Topluluğu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, 03-05 Haziran tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde düzenlediği 2022 ROBOİK Otonom İnsansız Su Üstü Araçları Prototip Yarışması’nda, yüzlerce takımı geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Türk Savunma Sanayii ve insansız araçlar konusundaki çalışmaların geniş tabana yayılması amacıyla gençlere yönelik düzenlenen yarışmaya 500 takım başvurdu. Ön eleme neticesinde, 10 takım yarışma alanına girme hakkı kazandı. Bu takımlar arasında yer alan KTÜ Creatiny Teknoloji Topluluğu, yarışma alanında verilen otonom görevleri (Navigasyon, Rotayı Koruma, Manevra ve İskeleye Geri Dönüş) başarılı bir şekilde tamamlayarak kürsünün ilk basamağında yerini aldı.

“Memleketi gönüllü gençler kurtaracak.” ilkesiyle yola çıkan, ülkemizin yerli ve milli teknoloji anlamında kendine yetebilmesine katkı sağlamak ve katma değer üretmek amaçlarıyla çalışan Creatiny Teknoloji Topluluğu, bu başarısıyla 100.000 TL’lik ödülün de sahibi oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesindeki Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Rafet Çağrı ÖZTÜRK ile öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu takım; Otonom Robotlar, İnsansız Hava Araçları, SİHA, Model Uydu ve Roket kategorilerinde elde ettiği başarılarına bir yenisini ekledi.

Takım Üyeleri:

Abdullah KIRMIZIYÜZ (Elektrik Teknisyeni)

Arif EROL, Büşra Sıla AYDIN, Erhan ALBAYRAK, Elif YILDIRIM ve Enes Can AK (Elektrik-Elektronik Mühendisi)

Ceren YEDİCAN ve Ayşegül AKBAŞ (Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi)

İsmail Can TOSUN (Bilgisayar Mühendisi)

 Nigar KÜÇÜK (Biyomedikal Mühendisliği)


17 Haziran 2022