haberler

KTÜ Farabi Hastanesi Kapalı Otoparkı Hizmete Açıldı

14 Mart 2018 tarihinde ihale edilmiş olup yapılan ek sözleşme ile 28 Şubat 2022 tarihinde, toplam 77.000.000 TL’lik bir maliyetle tamamlanmış olan Üniversitemiz Farabi Hastanesi Kapalı Otoparkı, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat KURT, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe KAKLIKKAYA, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz BÜLBÜL ile akademik ve idari personelimizin katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Halkımızın ve personelimizin beklentileri doğrultusunda birçok projeyi hayata geçirmiş olmakla birlikte bu yöndeki çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürme kararlılığındayız. Söz konusu bu güzel projelerin gerçekleştirilmesinde, her zaman en büyük desteği veren ülkemiz ve milletimizin ali menfaatleri için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Buna ilaveten otopark ödeneğinin, bu projeye tahsisi konusunda emek ve gayret gösteren Sayın İçişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu arada Üniversitemize her türlü desteği veren Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU’na ve ek ödenek alımında destek olan Trabzon Milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ederken otopark inşaatını başlatan ve bu konuda emek sarf eden önceki Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’a şükranlarımı sunarım. Bunun yanı sıra bağlantı yollarının yapımında destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat ZORLUOĞLU’na, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdulkadir URALOĞLU’na, ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet AŞIK’a teşekkür ederim. Söz konusu bu otoparkın yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarken siz değerli misafirlerimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor otoparkımızın, Üniversitemize ve Trabzonumuza hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

1350 araçlık Karadeniz Teknik Üniversitesi Kapalı Otoparkı, Tıp Fakültesi çevresinde sorun haline gelen araç trafiği ve park sorununa çözüm olarak tasarlanmış ve peyzaj alanında bulunan kafeterya ve oturma alanları ile yaşanabilir kamusal alanlar oluşturulmuştur. Yapı ayrıca -1 kotunda inşaatı devam eden Çocuk Hastanesi ve mevcut Tıp Fakültesi ile bağlantılıdır. 4 kat olarak tasarlanan yapı, her katta kendine ait görsel algıyı arttırıcı renklere sahiptir. Erişilebilirlik ve engelliler için de gerekli otopark alanları, hissedilebilir zeminler ve yönlendirme işaretleri mevcuttur. Otoparkın içi; araç yönlendirme, araç dolu-boş sistemi, 7/24 kamera sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca elektrikli yerli aracımız olan TOGG için şarj istasyonuna uygun biçimde dizayn edilmiş olup 66 adet engelli araç yerine sahiptir. A-B-C-D-E-F-G-H-I ve J bloğu olmak üzere toplam 10 bloktan oluşan ve 41.875,91 m2 kapalı/açık inşaat alanına sahip olan katlı otopark, 4 bodrum kat olarak tasarlanmış olup üzerinde kavşak, yaya ve araç yolları, kafeterya, süs havuzu, açık otopark alanı bulunmaktadır.


30 Mart 2022