haberler

KTÜ II. Doğal Zekâ Oyunları Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Üniversitemizin, Bilim Sanat Kültür Haftası (BKS'24) etkinlikleri kapsamında düzenlediği II. Doğal Zekâ Oyunları Yarışması'nın sonuçları açıkladı. Yarışma, 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

14'ü Ortaokul ve 15'i lise seviyesindeki 29 okuldan 179 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışma, gençlerin zihinsel yeteneklerini ölçerken katılımcılarına eğlenceli ve öğretici bir ortam sundu. Yarışmanın ilk günü olan 22 Mayıs 2024’te ortaokul seviyesinde, ikinci gününde ise  lise seviyesinde yarışmalar düzenlendi.

II. Doğal Zeka Oyunları Yarışması sonucunda dereceye giren okullar şu şekilde sıralandı: Ortaokul Kategorisinde; Birinci ödülünü Trabzon Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, İkincilik ödülünü Dernekpazarı Atatürk Ortaokulu kazanırken, Üçüncülük ödülünün sahibi Çamburnu Fazıloğlu Mahmut Bıçakçı Ortaokulu oldu. Lise Kategorisinde Birincilik ödülünü Trabzon Ortahisar Kanuni Anadolu Lisesi, İkincilik Ödülünü Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ve Üçüncülük ödülünü ise Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Üniversitemizin BKS'24 Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın Düzenleme Kurulu'nda Onursal Başkan olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Düzenleme Kurulu Başkanı olarak ise KTÜ Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Orhan KESEMEN görev aldı. KESEMEN ayrıca yarışmanın sorularını da hazırladı. Düzenleme kurulunda yer alan diğer üyeler ise; Halit BAKIR, Arş. Gör. Beyzanur SİYAH, Arş. Gör. Onur MUTLU, Muharrem KORKMAZ, Gökhan YİĞİT, Gülnur ÖĞÜR, Onur OKUYUCU, Fatih Serdar AYDEMİR ve Ali Eren EKİNCİ olarak belirlendi. Doğal Zeka Yarışması'nda Hakem Kurulu ise Dr. Öğr. Üyesi Buğra Kaan TİRYAKİ'nin başkanlığında Arş. Gör. Buket Nur ALTUN ve Arş. Gör. Aleyna YILMAZ'dan oluştu.

Üniversitemiz tarafından düzenlenen Doğal Zeka Oyunları etkinliğinin, bilimsel düşünmeye teşvik eden yönü ile  geleceğe hazırlanmalarında gençlere katkı sağlaması hedefleniyor. Yarışmaya katılan 179 öğrenci arasından başarı elde eden okullar, ödüllerini Üniversitemiz yetkililerinden aldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri ve plaketleri takdim edilerek başarıları kutlandı. Ödül töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


23 Mayıs 2024