haberler

KTÜ Mimarlık Bölümü Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği-MİAK tarafından akredite edildi

Ulusal mimarlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesinde öncü kurum olma misyonu ile faaliyetlerini 16 yıldır sürdüren Mimarlık Akreditasyon Kurulu’nun (MİAK) 20 Temmuz 2023 tarihli toplantısında alınan kararla KTÜ Mimarlık Bölümü (Türkçe) Lisans Programı, MİAK Süreçler Belgesinin ilgili maddesinde belirtilen; “Koşullu 6 Yıllık Akreditasyon” a hak kazandı.

MİAK tarafından yapılan değerlendirme sürecinde: Belirlenen koşullu akreditasyon sürecinde, bölümün eksiklikleri ve gelişim alanları belirlenmiş ve buna yönelik çalışmalar gerçekleştirilmişti. Bölüm, öğrencilere mezuniyet sonrasında başarılı bir kariyere adım atmaları için gerekli bilgi ve becerileri sağlamakta ve sektördeki güncel gelişmeleri takip eden nitelikli mezunlar yetiştirme amacı taşıyan Üniversitemiz Mimarlık Bölümünün gösterdiği üstün çaba ve gelişme potansiyeli, akreditasyonun verilmesini sağladı.

KTÜ Mimarlık Bölüm Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu başarıya ulaşmak için öğretim kadrosunun ve idari ekibin yoğun bir çalışma içinde olduğunu vurguladı. Bölüm tarafından yapılan açıklamada; Akreditasyon belgesinin Üniversitemizin başarı hedefleri doğrultusunda attığı adımların ve kalite odaklı çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirterek şu ifadeler kullanıldı: “Bu kapsamda akreditasyon sürecini başlatan, sürdüren ve sonlandıran tüm yönetici kadroya, eğitim ve akreditasyon sürecindeki sonsuz katkıları ile öğretim üyesi/elemanı ve gençlerimize, süreçteki değerli katılımları ile bölümümüze sahip çıkan mezunlarımıza, eğitimini sürdürmekte olan öğrencilerimize ve desteklerini daima hissettiğimiz idari personel ve görevli elemanlarımıza teşekkürü borç biliriz.

Koşullu Altı Yıllık Akreditasyon belgesini alarak kalitesini bir kez daha kanıtlayan KTÜ Mimarlık Bölümü, mezunlarına gelecekte, başarı dolu bir kariyerin kapılarını aralıyor. Koşullu Altı Yıllık Akreditasyon belgesi, bölümün kalitesine olan güveni arttırmış ve öğrenci adayları için KTÜ Mimarlık Bölümünün tercih edilirliğini güçlendirmiştir.


28 Temmuz 2023