haberler

KTÜ, Uluslararası İşbirliği İçin Filipinler'den 7 Üniversite ile Protokol İmzaladı

Türkiye-Filipinler Üniversiteler Forumu 2022 Ankara’da Yapıldı

21 Kasım 2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Filipinler Yükseköğretim Komisyonu arasında imzalanan Uluslararasılaşma Antlaşması çerçevesinde oluşturulan ‘Türkiye-Filipinler Üniversiteler Forumu 2022’ kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Filipinler'den 7 üniversite arasında; ziraat, orman, su ürünleri ve teknoloji alanlarını içeren çeşitli konularda, iyi niyet protokolü imzalandı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda, YÖK Başkan V. Prof. Dr. Haldun GÖKTAŞ’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Filipinler Ankara Büyükelçisi Maria Elena Palo ALGABRE, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile birlikte Ankara Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü ile Filipinler'den gelen; Mindanao Devlet Üniversitesi-Naawan, Filipinler Üniversitesi-Visayas, Mindanao Devlet Üniversitesi-Marawi, Iloilo Devlet Su Ürünleri Koleji, Batı Filipinler Üniversitesi, Güney Filipinler Tarımsal İşletme ve Deniz ve Su Teknolojisi Okulu, Zamboanga Devlet Deniz Bilimleri Koleji ve Teknolojisi Üniversitesi üst düzey yöneticileri katıldı.
Üniversiteler arasında akademik ve öğrenci değişim programı alanlarında bir dizi işbirliğini içeren bu protokol ile bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilecek.
Filipinler'deki üniversiteleri temsilen Trabzon’a gelecek on kişilik heyet, 26 Eylül'de KTÜ’yü ziyaret ederek ilgili bölümlerle görüşmeler gerçekleştirecek.


21 Eylül 2022