haberler

KTÜ'den Derece ile Mezun Olan Öğrencilere Ödül Töreni Yapıldı

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemizi dereceyle bitiren öğrencilerimize ödüllerinin verildiği tören, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Üniversitemizin, 12 fakültesini ve 6 meslek yüksekokulunu başarı sıralamasına göre ilk 3’e girerek tamamlayan öğrencilerimiz düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ödül törenine;Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa YALÇIN, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Trabzon İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kemal ÜNAL, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÖZORAN, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan USTA, Trabzon Polis Okulu Müdürü Doç.Dr. Tamer BORA, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan USTA, Ak Parti il Başkanı Dr.Sezgin MUMCU, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser MOHEBBATİ ve Fakülte Dekanları, akademik, idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Üniversitemiz, yeni mezun öğrencilerin başarılarını kutlamak amacıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesinin köklü ve prestijli bir araştırma kurumu olduğunu vurguladı. Mezun olan öğrencileri tebrik ederek nitelikli mezunlarının üniversitemizin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör ÇUVALCI, üniversite olarak araştırmaya verilen öneme dikkatleri çekerek eğitimleri süresince öğrencilere; yenilikçi fikirlerini keşfetme ve toplumsal sorunlara çözüm üretme becerileri kazandırmak için çeşitli araştırma projelerine destek olmak için gösterilen çabaları hatırlattı. Ayrıca üniversitemizin güçlü akademik kadrosu ve gelişmiş altyapısının, mezun öğrencileri; bilimsel ve insani değerlere önem veren, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bireyler olarak yetiştirdiğinin altını çizdi. Rektör ÇUVALCI, mezunlara başarılar dileyerek gelecekte ülkelerine ve insanlığa faydalı işler yapmalarını umut ettiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı KTÜ Birincisi olan Tıp Fakültesi öğrencisi Nursima KAMBUROĞLU ödül töreninde bir konuşma yaptı. KTÜ mezunu bir doktor olarak yaşadığı heyecanı katılımcılarla paylaşarak başladığı konuşmasında: Tıp fakültesinde geçirdiğimiz yıllar boyunca birçok deneyim yaşadık. Üniversite bize düşmekten ziyade, düştüğümüzde tekrar ayağa kalkmayı, inanmayı ve çalışmayı öğretti. Artık gerçek hayata adım atıyoruz ve mücadeleye hazırız ifadelerini kullandı. Üniversite Birinicisi KAMBUROĞLU sağlık çalışanlarının yaşamakta olduğu istenmeyen olaylara da değinerek: Hekime şiddet olaylarına karşı derin üzüntü duyuyoruz ve bu tür olaylara karşı daha caydırıcı cezalar ve yasal düzenlemeler bekliyoruz notunu kaydetti. Nursima KAMBUROĞLU konuşmasını: Hocalarımıza teşekkür ediyoruz, onlar bizlere sadece akademik bilgi vermekle kalmadı, aynı zamanda sorumluluklarımızı, dayanışmayı ve topluma karşı görevlerimizi öğrettiler. Üniversitemize aidiyetimiz devam edecek ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Başarılarımız üniversitemizi ve hocalarımızı onurlandıracak sözleriyle sonlandırdı.

Tören programı çerçevesinde, 2022-2023 döneminde Eğitimlerini tamamlayarak mezun durumdaki uluslararası öğrencilere de belge takdim edildi. Derece ile mezun olma başarısı gösteren öğrencilere plaket ve belge takdim edilen tören fotoğraf çekimi ile sona erdi.

.


23 Haziran 2023