haberler

Kütüphane Haftası'nda, Üniversitemizdeki Yazarlarımız ile Söyleşi&İmza Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, ülkemizde her yıl 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası'nın 59’uncusu kapsamında, Üniversitemiz mensubu edebi eser sahibi akademik personelimiz ile düzenlenen, söyleşi ve imza programı 20-21 Mart 2023 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Reşit Tarakçıoğlu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın ilk gününde, Prof. Dr. Ümit Cafer YILDIZ moderatörlüğünde, Prof. Dr. Mustafa USTA/Dedemin Hüznü-Hüzün Rüzgârları, Prof. Dr. Sibel YILDIZ/Solmayan Ümit, Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Zafer AYAR/Sokak Lambasından Yansıyan Şiirler adlı kitapları ile katılım sağladı. Programa; Eğitimci Şair Yazar ve Trabzon Sanat Evi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet KUVVET/Trabzon’dan Öyküsel Portreler-Anlatı ve Gösterisi ile katılarak farklı bir renk kattı.

Programın ikinci gününde, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU moderatörlüğünde iki oturum şeklinde yürütülen programın ilk oturumda; Prof. Dr. İsmail KÖSE ve Arş. Gör. Dursun SARAL, ikinci oturumda ise Prof. Dr. Neslihan DEMİRBAŞ ve Prof. Dr. Mustafa Zeki ÇIRAKLI, kitaplarının kapsamını ve yazım süreçlerinde yaşadığı tecrübeleri katılımcılar ile paylaştı.

Program sonunda akademik personelimiz, katılımcılar için kitaplarını imzaladı. Yazarlarımız, elde ettikleri geliri ise depremzede vatandaşlarımız için kullanacaklarını dile getirdiler.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER ile çok sayıda akademik ve idari personel katılım sağladı.


23 Mart 2023