haberler

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin 56’ncı dönem mezuniyet töreni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Kanuni Kampüsü Çim Sahada yapılan törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut ÇELEBİ, İnşaat Mühendisleri odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri; Zehra Gül TURHAN, Furkan YILMAZ ve Merve ŞENGÜL, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih HAMZAÇEBİ, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi İkinci Başkanı Ahmet TAMZARALI, Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Emre AKYÜZ, Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep HASIRCI TUĞCU, Trabzon Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkan Vekili Sinan KOÇ, Maden Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Veyis SIR, Maden Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Sekreteri Sena Sağlam ÖZÇELİK, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK ile birlikte öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK yaptı. PÜRÇEK: “Başarıyla tamamladığınız bu meşakkatli Eğitim öğretim süreci sonunda, sorumluluklarınızın farkında olarak hem mühendislik mesleğine hem de ülkenin gelişimine önemli katkılar sunacaksınız” dedi. Mezunlar adına Fakülte Birincisi  Oğuzhan Bekar da bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Mühendislik Fakültesi’nin 56. Dönem Mezuniyet Töreninde yeni mezunlara seslendi. Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI'nın, 1986 yılı Mühendislik Fakültesi Mezunu bir Mühendis Rektör olarak hitap etmekten onur ve şeref duyduğun belirterek başladığı konuşması, mezunlara yönelik önemli mesajlar içeriyordu.

56. Dönem mezunlarına tebriklerini sunan Rektörümüz: “Fakültemiz üniversitemizin en eski fakültesi olmakla birlikte bugün 56. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururu ve sevinci içerisindedir. Fakültemiz yetkin ve alanında başarılı yüzlerce akademisyen barındırmakla birlikte onlarcası yurt dışı doktoralı olup bir çok hocamız alanında dünyada yüzde ikilik dilime girmektedir sözleriyle Mühendislik Fakültesinin başarılarını anlattı.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin; sürekli kendilerini geliştirmeleri, etik değerlere önem vermeleri ve toplumun refahını gözetmeleri gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. ÇUVALCI konuşmasında yeni mezunlara: “Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda, rekabetin yoğun olduğu bir ortamda başarılı olmak için kendinizi sürekli olarak güncellemeniz ve yenilemeniz önemlidir. Mühendis olarak, sadece teknik bilgiye değil, aynı zamanda etik değerlere de büyük önem vermeniz gerektiğini unutmayın. Toplumun refahını gözeterek çalışmalı, çevreye duyarlı projelere imza atmalı ve insanlığın ortak faydasını gözetmelisiniz. Sizler, geleceği inşa eden bireyler olarak dünyamızı daha iyi bir yer haline getireceğinize inancım tamdır. Sizlere güveniyorum” dedi. Bu törenin bir nokta değil yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Rektörümüz: Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak, öğrencilerini mezun etmekten dolayı gurur duyduğunu ve onların bundan sonra üniversitenin en iyi temsilcileri olduğuna inandığını ifade etti. Ayrıca, yaptıkları çalışmaların ülkemize ve dünyaya değerli katkılar sağlayacağına inandığını belirten vurgularla Rektörümüz, Genç mezunlara başarı dileklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Törende protokol konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Fakülte Birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuzhan BEKAR, Fakülte İkincisi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musa YİĞİT, Fakülte Üçüncüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emine KARGIN’a belgeleri ve hediyeleri KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve TTSO Başkanı Erkut ÇELEBİ tarafından verildi. Bölüm Mezuniyet Belgelerinin takdiminin ardından okunan mühendislik yemini edildi. Yeni mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

56. Dönem mezunları depremde hayatını kaybeden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeynep Yağmur GÜRSOY ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Berkay ALOĞLU anısına Üniversitemiz Merkez Kanuni Kampüsü alanı içerisindeki Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirdi.


07 Temmuz 2023