haberler

Ö-MER, 2023-2024 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Oryantasyon Programı Gerçekleşti: Eğitim Kalitesinin Gelişimine Katkı Sunulacak

Öğretme ve Öğrenme Merkezi (Ö-MER) tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Oryantasyon Programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğretme ve Öğrenme Merkezi (Ö-MER) tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Oryantasyon Programı, Atatürk Kültür Merkezi Reşit TARAKÇIOĞLU Salonu’nda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU, Kurumsal İletişim Koordinatörü Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ, akademisyenler ve yeni öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, yüksek kaliteli eğitim vurgusu yaparak, “Karadeniz Teknik Üniversitesi, köklü bir akademik geleneğe sahip, yenilikçi ve vizyoner bir kurumdur. Üniversitemizin misyonu, yüksek kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleri ile bilim, teknoloji ve toplum hizmetine katkıda bulunmaktır. Sizler de artık bu misyonun bir parçasısınız. Unutmayın ki, üniversitemizin başarısı, sizin gibi yetenekli ve motive öğretim ve araştırma görevlileriyle mümkün oluyor. Bu çerçevede yapacağını çalışmaları yakından takip edeceğimi ifade ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

KTÜ Bünyesinde Yeni Kurulan Ö-MER Tanıtıldı
Programda Ö-MER Koordinatörü Prof. Dr. Semra ÇOLAK, “Nitelikli insan, güçlü toplum” sloganıyla yükseköğretimde eğitim kalitesini arttırılmasına yönelik çalışmalarla çok daha önemli hale gelen Öğretme ve Öğrenme Merkezlerinin faaliyet alanlarını belirtti ve KTÜ bünyesinde yeni kurulan Merkezin tanıtımını yaparak Merkezin mevcut ve gelecekteki çalışmalarından bahsetti. Prof. Dr. Semra ÇOLAK, kariyer basamaklarını başlangıcında olan genç akademisyenlerimize başarı dileklerini iletti ve akademik yetkinliklerini arttıracak eğitimlerin en kısa sürede planlanacağı ifade etti.

Detaylı Sunumlar Yapıldı
Programda daha sonra Stratejik Plan ve Kaliteden Sorumlu Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU tarafından öğretim elemanlarına “Bütünleşik Strateji ve Kalite Güvence Sistemi” hakkında detaylı sunum yaptı. KTÜ Kalite Komisyonu Üyeleri Prof. Dr. Asu BEŞGEN, Doç. Dr. Aytaç AYDIN ve Doç. Dr. Badegül Can DEMİR’in yaptığı sunumlar ile devam eden program, gerçekleşen Rozet Takma Töreni ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


08 Kasım 2023