QS Avrupa Sıralamasında Üniversitemizin Derecesi Yükseldi

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerde bulunan kurumların katıldığı, her yıl yayınlanan ve kurumların; akademik itibar, istihdam verileri, gelen/giden öğrenci değişimi, uluslararası araştırma ağı, uluslararası fakülte oranı, uluslararası öğrenci çeşitliliği, makale sayısı, sürdürülebilirlik hakkında puanlamalarının hesaplanarak sıralamasının duyurulduğu “Avrupa Üniversiteleri Sıralaması” 10 Temmuz 2024 tarihinde yayınlandı.

Üniversitemiz, QS Avrupa 2025 sıralamasında hem Avrupa hem de Batı Asya Ülkeleri arasında bulunduğu seviyeyi yukarılara taşıdı.

2024 yılında Batı Asya Ülkeleri sıralamasında 58. sırada yer alan Üniversitemiz, bu sıralamadaki yerini 7 puan artırarak 51. sıraya yükseldi. Ayrıca 2024 sıralamasında Avrupa genelinde 601+ bandında olan Üniversitemiz, 2025 sıralamalarında 551-600 bandına yükseldi.

Yapılan akademik atılımlar ve yenilenen veri akışı neticesinde, önümüzdeki yıllarda Üniversitemizin, sıralamalardaki yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

16 Temmuz 2024