haberler

Rafadan Tayfa Filminin Yapımcısı KTÜ Öğrencileriyle Buluştu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri, film endüstrisinin önde gelen isimlerinden İsmail Fidan ile bir araya geldi. ISF Studios'un kurucusu ve Rafadan Tayfa filminin yapımcısı ve yönetmeni olan FİDAN, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

KTÜ'nün Bilim, Kültür ve Sanat (BKS) haftası kapsamında gerçekleşen etkinliğin selamlama konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ gerçekleştirdi. “Ben kendisinin İSF stüdyolarını gezdim ve gurur duydum. Bir mezunumuz bu şekilde başarılı olmasından çok mutlu olduğumu belirtmek isterim diyen Prof. Dr. OKUMUŞ: Sevgili gençler bilgi sahibi olmak önemlidir ama ona ruh katmanız gerekiyor ki güzel işlere imza atabilin. Değerli mezunumuz İsmail FİDAN bunu başarmış. Kendisine davetimizi kabul edip geldiği için teşekkür ediyorum dedi.

Etkinlikte kendi kariyer deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan FİDAN: “KTÜ İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunuyum. KTÜ gibi bir üniversitede eğitim aldığını için çok şanslısınız. Öğrenci ve talebe olma hususunda bir tercihte bulunmalısınız. Ben eğitim alırken talebe oldum.  Seminer dersimle başlayan taleplerim doğrultusunda hocamın yönlendirmeleri ile bu süreçte fotoğraf, tasarım, dizgi, animasyon gibi alanlarda kendimi geliştirmeye çalıştım ve ‘Karakter Modelleme ve Canlandırma’ başlığı altında bitirme tezimi hazırladım. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünü okurken böyle bir bitirme tezi yapıldığını anlatsak şaka mı diyebilirler ama ta o zamanlar hayatımıza giren ve bizi bu noktaya getiren bir kırılma noktası. Size verilenle sınırlı kalmaz talep ederseniz bunların peşine düşerseniz bu sizin bütün hayatınıza iş hayatınıza yansır. Yaklaşık 8 yıl boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli projelerde teknik yönetmenlik yaptım. Kendimi yeterli tecrübe ve deneyimle sağladığımı hissettiğimde kendi şirketim ISF STUDIOS'u kurdum. Türkiye'ye hizmet etmemizin mihenk taşlarından biri de üniversitemiz KTÜ'dür. KTÜ'de eğitim almanın ve mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

FİDAN'ın tecrübelerini dinleyerek, gelecekteki kariyer hedefleri konusunda daha net bir bakış açısı kazanan katılımcılar, sinema endüstrisine dair bilgileri ve yapımcılık, yönetmenlik gibi konuları FİDAN'ın gözünden dinleme fırsatı buldu. Etkinlik sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI İsmail FİDAN’a katılımından dolayı teşekkür etti. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.


21 Mayıs 2024