haberler

Rektörümüz, Dünya İkincisi Takımımızı Ağırladı

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve yönetim ekibi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nde düzenlenen 13. RoboBoat 2023 Elektrilkli Otonom Su Üstü Araç Yarışması'na katılarak dünya ikinciliğini elde eden KTÜ-Ortahisar Creatiny Su Üstü Takımı üyelerini Rektörlük Toplantı Salonu’nda ağırlayarak tebrik etti.

KTÜ-Ortahisar Creatiny RoboTeam Takımı üyeleri tarafından yarışma için gerekli teçhizat ve donanımı üzerinde barındırabilecek şekilde katamaran gövde formunda tasarlanan, karşısındaki renkleri algılayarak üzerindeki kameralarla hedefine kilitlenen ve gemi üzerindeki batarya ile denizde 4 saat görev yapabilme özelliğine sahip olan araç, 16 yıldır düzenlenen yarışmada dünya ikincisi oldu.

Polonya, İsrail, Endonezya ve Filipinler gibi ülkelerden, büyük firmalar tarafından desteklenen takımların katıldığı dünya çapındaki yarışmada, kendi alanlarında önemli bir başarı elde eden takım üyeleri; Ceren YEDİCAN, Abdullah KIRMIZIYÜZ, Nigar KÜÇÜK, Hacer CEYLAN, Yusuf ŞAHİN, Kemal Aybars IŞIK, Abdurrahman Kaan ÖZTÜRK, Oğuz MUTLU, Enes Can AK, Furkan ÇETİN ve Sena DİLBER, mutluluklarını Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile paylaşarak gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI ile Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER’in iştirak ettiği, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın duyduğu gururu ve memnuniyeti ifade ederek gençlerin her daim destekçileri olduğunu önemle vurguladığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


04 Nisan 2023