haberler

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda Medya Mensupları İle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde 2 Ekim’de başlayacak olan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesi Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Yoğun katılımın yaşandığı toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK, Doç. Dr. Serbülent VURAL, Dr. Öğr. Üyesi Veysel ATASOY, Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU, Genel Sekreter Prof. Dr. Bünyamin ER, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ, Genel Sekreter Yardımcılarımız Mustafa BEZİROĞLU, Ufuk ÖZTÜRK ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yasin ÖZTEL katıldı.

‘KTÜ Ekolü Diye Bir Gerçek Var’
Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI basın toplantısındaki konuşmasına; Üniversitemizin mevcut durumuna dair ayrıntılı istatistiksel verilerin aktarımı ile başladı. Rektörümüz, 2023 yılı YKS sonuçlarına göre; Üniversitemizin tercih edilirlik oranlarını, yıllara göre değişen öğrenci sayısını, yabancı uyruklu öğrenci sayısı oranlarını, akredite edilmiş olan programları, mezun öğrenci sayıları ile her bir akademisyene düşen öğrenci sayısını basın mensupları ile paylaştı. Üniversitemizin toplam öğrenci sayısının 33 bin olduğunu ifade eden Prof. Dr. ÇUVALCI, “Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzonspor’un ardından kentin en büyük ikinci markası. KTÜ mezunu, KTÜ ekolü diye bir gerçek var. Bugün Üniversitemizin mezun sayısı 252 bin 400. Her gittiğiniz yerde bir KTÜ’lü ile karşılaşmanız mümkün” dedi.

‘Çift Etiketi Olan Sekiz Üniversiteden Biriyiz’
Ayrıntılı görsel sunumlar eşliğinde verdiği genel bilgilerin ardından son bir yılda Üniversitemizde meydana gelen gelişmeleri ve bu sürede elde edilen başarılar sıralandı. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, hayata geçirilen bilimsel çalışmaların ve doğru yönetim anlayışının bir çıktısı olan ve YÖKAK tarafından verilen Tam Akreditasyon Belgesi ile Üniversitemizin,  aynı zamanda Araştırma Üniversitesi olması nedeniyle çift etiketi olan sekiz üniversiteden biri olduğuna dikkat çekti. Rektörümüz ayrıca Ar-Ge çalışmaları, bilimsel araştırma projeleri, üretim merkezleri, laboratuvarlar ile devam eden ve planlanan inşaatların durumu, iç ve dış paydaşlar ile yapılan iş birliği protokolleri ve çalışmalar konusunda da ayrıntılı bilgi sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI basın toplantısının sonunda, katılım sağlayan basın temsilcilerine, toplantıya gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Basın toplantısı, basın temsilcilerinin sorularının cevaplandırılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 


25 Eylül 2023