haberler

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İran'daki Tebriz ve Bonab Üniversitelerini Ziyaret Etti: Akademik İş Birliklerine İmza Atıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İran'a bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Tebriz Üniversitesi ve Bonab Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Önce Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Safar NASROLLAHZADEH ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, üniversitemizi tanıtarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Tebriz Üniversitesi’nin birlikte yapacağı çalışmaların önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Üniversitemiz, Tebriz Üniversitesi ile ortak eğitim ve araştırma kurslarının oluşturulması, çeşitli konferansların düzenlenmesi, profesör ve öğrenci değişimi de dahil olmak üzere bilimsel işbirliğinin her türlü geliştirilmesine hazırdır” dedi.

Araştırma Grupları Oluşturulacak
Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. NASROLLAHZADEH ise, komşu ülkelerle özellikle de dost ve Müslüman ülkelerle iletişim kurmaya ve bilimsel açıdan gelişmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Tebriz Üniversitesi de Karadeniz Teknik Üniversitesi ile strateji ve politika konusunda aynı doğrultuda ilerliyor. Çalışmamız komşu ülkelerle ve özellikle Türkiye'deki üniversitelerle bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi doğrultusundadır. Bu ortak iş birliğinin geliştirilmesi, profesör ve öğrenci değişimi, ortak projelerin uygulanması, önemli çalışma fırsatları ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Deneyimler Paylaşılacak
Tebriz Üniversitesi ile imzalanan protokolün içeriğinde, bilgi, bilimsel deneyimlerin paylaşılması ve ortak etkinlikler düzenlenmesi, profesör ve öğrenci değişimi gibi çeşitli alanlarda iletişimin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmasına vurgu yapıldı. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Prof. Dr. NASROLLAHZADEH arasında protokol imzalandı.

Büyük Bir Fırsat
Tebriz Üniversitesi’nin ardından Bonab Üniversitesi Rektörü Dr. Mojtaba ABBASİAN ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, iki üniversite arasındaki bilimsel ve akademik ilişkilerin genişletilmesine yönelik bir protokol daha imzaladı. İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Bonab Üniversitesi ile bir mutabakat imzaladığım için çok mutluyum ve umarım bu mutabakat sonrasında profesör ve öğrenci değişimi, ortak doktora programı şeklinde iyi şeyler yapabiliriz. Bu protokolle birlikte öğrencilerimiz için büyük bir fırsat oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bölge Açısından Önemli
Bonab Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mojtaba ABBASİAN da imzalanan protokolün hem iki ülke hem iki üniversite için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Bonab Üniversitesi ve KTÜ, bölge için önemli bilimsel kapsamı geniş iki üniversitedir. Çoğu teknik ve mühendislik alanında uzmandır ve uluslararası arenada önde gelen profesörlere sahiptir. İki üniversitenin bu protokolün altına imza atması bölgedeki bilimsel çalışmalar açısından büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Atölyeleri Ziyaret etti
Öte yandan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI beraberindeki Bonab Üniversitesi heyeti ilke birlikte Bonab Üniversitesi ve Zafar Bonab'ın Fakhir Çelik Kompleksi'nin laboratuvarlarını ve atölyelerini ve ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


21 Eylül 2023