haberler

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleriyle gerçekleşen "İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı"na katıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan Merkez Yerleşkesi’nde düzenlenen “İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı” 1 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Millî Muharip Uçağı’nın Adı: KAAN

Programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye'nin yerli ve milli olarak geliştirdiği, hava üstünlüğü sağlama, hava-yer görevleri ve istihbarat-gözetleme gibi çeşitli vazifeleri yerine getirebilecek şekilde tasarlanmış olan ve Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde yer alması planlanan Milli Muharip Uçağı’nın (MMU) adını “KAAN” olarak kamuoyu ile paylaştı.

Programda ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından tasarlanan ve üretilen; Milli Muharip Uçağı KAAN, çok amaçlı görevler için kullanılabilecek son teknolojiye sahip helikopterimiz GÖKBEY, insansız hava aracı sistemlerinin en son ve en gelişmiş versiyonu ANKA-3, Ağır Taarruz Helikopteri  ATAK 2 ve ileri jet eğitim uçağı olan,  yerli ve milli olarak tasarlanan HÜRJET'in yer aldığı bir gösteri yapıldı.

 


03 Mayıs 2023