haberler

Rektörümüz, Rafadan ve Galaktik Tayfa'nın Mucidi Öğrencimiz İsmail FİDAN ile Buluştu

Türkiye’nin en büyük animasyon stüdyosunun kurucusu KTÜ mezunu İsmail FİDAN, adeta dijital bir sanat merkezi olan ISF Studios’un kapılarını Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. OKUMUŞ’a açtı

Büyük gurur yaşadık!

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Mezunu, Türkiye’deki tüm çocukların hayranlıkla takip ettiği Rafadan ve Galaktik Tayfa animasyon dizi/filmlerinin mucidi İsmail FİDAN’ı kurucusu olduğu Ankara Gölbaşı’ndaki ISF Studios’ta ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fazlı ERDOĞAN’ın da yer aldığı ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, yapılan çalışmaları hayranlıkla takip ettiklerini ifade ederek, ISF stüdyolarının Türk kültürüne de hizmet eden çok ciddi bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çekti.

“Başarılı Olmaları Çok Değerli”

Prof. Dr. ÇUVALCI, “Burada animasyon, diziler ve sinema filmleri üretiliyor. Aynı zamanda seslendirmeyle ilgili ses stüdyosu olarak da çok ciddi ve kaliteli işlere imza atılıyor. Son dönemde oyun sektörünün geldiği nokta ortada. Mezunlarımızın çok ciddi katma değer üretmeleri bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI ayrıca ziyarette, üniversite olarak araştırmaya verilen öneme işaret ederek öğrencilere; yenilikçi fikirlerini keşfetme ve toplumsal sorunlara çözüm üretme becerileri kazandırmak için çeşitli araştırma projelerine destek olmak için gösterilen çabaları hatırlattı ve KTÜ mezunlarının hayattaki başarılarına dikkat çekti.

“KTÜ Ayrıcalığını Yaşadık”

ISF Studios kurucusu ve sahibi, Rafadan Tayfa filminin yapımcısı ve yönetmeni İsmail FİDAN ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne müteşekkir olduğunu belirterek, “Lisans eğitimimi KTÜ İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde alırken fotoğraf, tasarım, dizgi gibi birçok alanda kendimi geliştirmeye çalıştım ve bitirme tezimi akademisyenlerimizin de yönlendirmesi ile “Karakter Modelleme ve Canlandırma” başlığı ile hazırlamaya karar verdim. Yaklaşık 8 yıl gibi bir süre yurt içinde ve dışında bir projede teknik yönetmenlik yaptım. Daha sonra yeterli tecrübe ve deneyimi sağladığımı hissettiğimde kendi şirketim İSF STUDIOS’u kurdum. Bugün Türkiye’ye hizmet etmemizin mihenk taşlarından biri de üniversitemiz KTÜ’dür. KTÜ’de eğitim almanın ve mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz” dedi. Ziyaret, Rafadan Tayfa ve Galaktik Tayfa gibi bir çok serüvenin ortaya çıktığı dev stüdyoların gezilmesinin ardından son buldu.


03 Eylül 2023