haberler

Rengârenk Etkinliklerle BKS Haftası Sürüyor

Üniversitemizin Bilim, Kültür, Sanat Haftası, 15 Temmuz Demokrasi Alanı'nda öğrenci kulüpleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katılımıyla gün boyu süren çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Sanat seven ve kültürü algılayan bireyler yetiştirmenin öneminin farkında olan Üniversitemiz, BKS fuar organizasyonu kapsamında, öğrencilerin zihinsel birikimlerini, görsel biçimler ile özgürce ortaya koyabilmelerini sağlayacak sanatsal ve kültürel etkinlikleri de öğrencilerin ve tüm katılımcıların beğenisine sunuyor. Bu amaç doğrultusunda akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Şuayıp ŞEYİHOĞLU’nun eserlerinin yer aldığı bir resim sergisi açıldı. Ayrıca BKS kapsamında düzenlenen “Benim Gözümden Kampüs” Fotoğraf Yarışması'nda ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserlerden oluşan bir fotoğraf sergisi düzenlendi.

Üniversitemiz Trabzon Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi koordinesinde, Trabzon ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde üretilen ve kültürel motiflerin ön plana çıkartıldığı çeşitli el sanatlarını içeren sergiler de organizasyon kapsamında katılımcıların beğenisine sunuldu. BKS Haftası etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Merkez Kampüsü'nde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da marşlar eşliğinde bir gösteri düzenledi.

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin tanıtıldığı Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinliklerinin bir parçası da Uluslararası Öğrenci Buluşmaları oldu.  Üniversitemizde eğitim hayatına devam eden yabancı uyruklu öğrenciler; ülkelerini, kültürlerini ve geleneklerini, fuara katılan ziyaretçilere tanıttı. İnsanlar arasında etkileşim sonucu doğup gelişen kültürlerin ülkemizdeki temsilcileri olan öğrencilerimiz; ülkelerini temsil eden yöresel kıyafetleri, eşyaları, müzikleri ve yöresel yemekleri sergileyerek katılımcılara farklı deneyimler yaşattı.

Doğal Zekaları da Keşfediyoruz

BKS Haftası kapsamında düzenlediğimiz Doğal Zeka Oyunları Yarışması'na katılan okullar kıyasıya rekabeti etti. Derece elde eden ortaokul düzeyindeki okullar arasında; Çağlayan Şehit Gürcan Bayrak Ortaokulu, Birincilik Ödülü"ne; Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi, İkincilik Ödülü"ne ve Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezi, Üçüncülük Ödülü'ne layık görüldü Yarışmaya, lise düzeyinde katılan okullar arasında ise Kanuni Anadolu Lisesi, Birincilik Ödülü"ne; Yomra Fen Lisesi, İkincilik Ödülü"ne ve Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Üçüncülük Ödülü'ne layık görüldü. Yarışmaya katılan tüm takımları tebrik ediyoruz.


18 Mayıs 2023