haberler

Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti: En İyi Denizciyi KTÜ Yetiştirecek

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.

Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Başkanlığı’nda Deniz Bilimleri Fakültesi Ayşe Saime Murtezaoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cemil RAKICI, Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer FEYZİOĞLU, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sercan EROL, Doç. Dr. İsmail ALTIN, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Betül SARAÇ, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Umut YILDIRIM, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol ÇAPKIN, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir SEYHAN, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÖLMEZ ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma TELLİ KARAKOÇ katıldı.

‘KTÜ Ekolü Farkını Göstermeli’
Toplantıda katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nin şehir ve bölge açısından önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olması nedeniyle, denizcilik alanında yapılacak olan her çalışma ve kazanılacak her başarı, geleceğimiz açısından çok önemli. Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, bu noktada en fazla proje üreten fakültelerimizden biri. Bugün burada denizcilik eğitimi alacak olan gençlerimiz yarın uluslararası sularda çeşitli bölgelerde görev alacaklar. Bu anlayışla yola çıkarak en iyi denizcileri biz yetiştirmeye devam edeceğimize inancım tam. KTÜ ekolünün her mensubu yer aldığı çalışma alanlarında farkını ortaya koymalı” dedi.

‘Azami Katkı Sağlayacağız’
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nin hedeflerini işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Fakülte olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde orta ve uzun vadede nitelikli mezunlar ile denizcilik sektörüne azami katkı yapmak, eğitim faaliyetlerinin yanında araştırma faaliyetlerimize de hız kesmeden devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Akademik Kurul Toplantısı, Deniz Bilimleri Fakültesi’ne yaptıkları çalışmalarla katkı sunan akademisyenlere sertifika takdimi ile sona erdi.

 


30 Ekim 2023