haberler

Trabzon Turizm Çalıştayı: Bölgenin Turizm Potansiyeli KTÜ'de Değerlendirilecek

Trabzon, Türkiye'nin turizm sektöründeki önemli gelişmelerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek olan "Trabzon Turizm Çalıştayı", bölgenin turizm potansiyelini incelemek ve sürdürülebilir turizm yaklaşımlarını değerlendirmek amacıyla 2023 Ekim ayında Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenecek. Trabzon Valiliği tarafından desteklenen etkinlik, yerel yönetimler, akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşecek.

Çalıştay Programına ilişkin, il genelinde tüm paydaşlarımızın katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Üniversitemiz Senato Salonunda düzenlenen toplantıya: İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU ile Birim Çalışanı Lale AYDIN DEMİRAL; Trabzon Ticaret İl Müdürlüğünden, Ticaret İl Müdürü V. Hakan BAYRAK; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden Eğitim Müdürü Erhan EROĞLU; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından Birim Başkanı Mehmet BOZDOĞAN; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Şube Müdürü V. Köksal KOCAMAN; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcısı Feyhan KURNAZ ile Proje Uzmanı Rabiz UZUN CİRAV; Trabzon İl Müftülüğünden Şube Müdürü Yusuf YAMAÇ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet ÇELEBİ; Trabzon Üniversitesinden Doç. Dr. Selcen SARI AYTEKİN; TÜRSAB Bölge Başkanı Hasan Volkan KANTARCI; Ortahisar Belediyesinden Grafiker Sezgin YAVUZ ile Uzman Rabia KARABACAK; Emniyet Müdür Yrd. Nuh TEZCAN; Güzel Sanatlar bölümünden Öğr. Gör. Engin Ahmet MUHSİR, Maçka MYO Öğr. Gör. Dr. Gülsüm DEMİRKAYA, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yrd. Prof. Dr. Abdülkadir GÜNDÜZ,  KTÜ Turizm Eğitim ve Uygulama Merkezi İktisadi İşletmesi Müdürü Öğr. Gör. Yakup HEYAL, KTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ katıldı.

Akademi, Yerel Yönetim, İş dünyası ve STK’lar Trabzon Turizm’ini Konuşacak

Bilgilendirme toplantısına başkanlık yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI toplantı programının açılışında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Ev Sahipliği ile gerçekleştirilecek Çalıştay hakkında bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. RAKICI konuşmasında "Bu çalıştay sayesinde, akademik çevreler, yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları bölgenin turizm potansiyelini en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi tartışacaklar. Bu platform sayesinde, bölgenin turizm potansiyelini en üst düzeyde nasıl değerlendirebileceğimizi tartışacağız. Akademik bilgi, yerel deneyim ve iş dünyasının bir araya gelmesi, Trabzon'un turizm sektörünü daha da ileri taşıyacak" dedi.

Sürdürülebilir Turizm Güçlenmesi İçin Beyin Fırtınası

Çalıştay Programının odağında; turizmin çevresel etkileri, kültürel mirasın korunması ve turist deneyimi, alternatif turizm türleri, yerel halkın turizme katılımı, turizm işletmelerinin kalite standartlarının yükseltilmesi sürdürülebilir turizmin önemi ve politika geliştirme konuları yer alacak. Çalıştay programı kapsamında; Tüm katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşıldığı interaktif bölüm ile ortaya çıkan sonuçlar ışığında, bölgenin turizm politikalarının şekillenmesi ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi sağlanacak.

Üniversitemizin ev sahipliği yapacağı bu kapsamlı turizm çalıştayı ile Trabzon'un sürdürülebilir turizm konseptinin güçlendirilmesi ve uluslararası arenada daha etkili bir oyuncu olmasına olanak sağlayacak gelişme alanları tespit edilecek. Bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri, bu çalıştay sayesinde daha geniş kitlelere ulaşarak, sürdürülebilir çalışmalar ile birlikte gelecek nesillere aktarılacak.


21 Ağustos 2023