haberler

TÜBİTAK BİDEB Burs ve Destek Programları Bilgi Günü, Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) organizasyonuyla Üniversitemiz yüksek lisans/doktora öğrencileri, doktora sonrası araştırmacıları ve akademisyenlerine hitaben, TÜBİTAK BİDEB Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ’ın konuşmacı olarak yer aldığı, TÜBİTAK BİDEB Burs ve Destek Programları Bilgi Günü etkinliği, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın katılımıyla Üniversitemiz Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ’ın sunumunda; TÜBİTAK Araştırma Merkez ve Enstitüleri tarafından ülkemizin teknolojik altyapısını güçlendirmek amacıyla araştırma yapılan stratejik alanlar; araştırma yapmak isteyen herkesi (doktora sonrası, doktora, lisans, yüksek lisans, lise, ortaokul dönemi) kapsayan ve temel stratejisi ulusal hedeflere odaklanmış nitelikli insan kaynağını oluşturmak olan BİDEB Burs ve Destek Programları (2209 A/B Üniversite Öğrencilerine Yönelik Araştırma Projeleri Destekleri, 2247-C  STAR-Stajyer Araştırmacı Burs Programları, 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı…vb.) hakkında derinlemesine bilgi aktardığı, programlar hakkında önemli ana başlıklara değindiği ve konu ile ilgili yöneltilen soruları yanıtladığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

Üniversitemiz ve bölge üniversitelerinden yaklaşık 250 öğrenci ve akademisyenin katılım sağladığı programda, TÜBİTAK BİDEB Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ konuşmasında, ulusal hedeflere odaklanmış nitelikli araştırmacı insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla ilköğretim öğrencilerinden doktora sonrası araştırmacılara kadar farklı öğrenim durumlarına göre 49 TÜBİTAK BİDEB programının olduğunu, bu programlar kapsamında öğrenci ve araştırmacılara ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim, araştırma, etkinlik, yarışma/olimpiyatlar desteği verildiğini ifade etti. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden, son 5 yıl içerisinde lisans, lisansüstü ve doktora sonrası araştırmacının BİDEB’in farklı programlarından yaklaşık 18,7 milyon TL destek aldığını belirtti.

Program sonrasında Rektörümüz tarafından Üniversitemiz Sahil Tesisleri’nde ağırlanan TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı ekibi, misafirperverliklerinden ötürü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ya teşekkür etti.


27 Ekim 2022