haberler

Üniversitemiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Çocukları ve Aileleri Bir Araya Getirdi

Üniversitemiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için düzenlediği etkinlikle; deprem yaşamış çocuklar ve aileleri ile diğer çocukları bir araya getirdi. Farabi Hastanesi Başhekimliği ve Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından planlanan etkinlik, Üniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın himayesinde, Farabi Hastanesi Başhekimliği ve Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nun birlikte planladığı etkinliğe; Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ ve hastane yönetimi ile Yabacı Diller Yüksekokulu'ndan, etkinliklerin sosyal faaliyet sorumluları; Öğr. Gör. Sinem ÇOL ve Öğr. Gör. Zeynep YAHYAOĞLU başta olmak üzere akademik, idari personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl, deprem yaşayan çocukların moralini yükseltmek amacı ile daha anlamlı hale geldi. 23 Nisan 2023 tarihi Pazar günü düzenlenen etkinlik ile deprem yaşamış çocuklar, diğer çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün geçirdi. Saat 13.00’te başlayan "Oyun Şenliği" etkinliği ile tüm katılımcılar bir araya geldi ve hep birlikte büyük bir oyun çemberi kuruldu.

Etkinlik için özenle hazırlanmış ikramlar ve hediyeler katılımcılara sunuldu. Daha sonra canlı performansla çocuk şarkıları seslendirildi. Çocukların becerilerini sergilemeleri için fırsat sunan sanat atölyelerinin yanı sıra palyaço ve masal kahramanları eşliğinde; yüz boyama, ebru, baskı ve resim standı ile sanatsal aktiviteler gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca uçurtma yapma, geleneksel bahçe oyunları, top oyunları, çuval ve yumurta yarışı gibi etkinlikler ile eğlenceli bir gün geçirdi.


24 Nisan 2023