haberler

Üniversitemiz, ADEP Proje Değerlendirme Toplantısı'na Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Proje Değerlendirme Toplantısı” Araştırma Üniversitesi Rektörleri ve proje yürütücülerinin katılımıyla Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ŞENEL’in katılımı ile Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; 20'si devlet, 3'ü vakıf olmak üzere 23 Araştırma Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcıları ve proje yürütücüsü akademisyenler katıldı. Toplantıya, Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Proje Yürütücüsü Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK katıldı.

ADEP tarafından 2022-2023 yıllarında desteklenen projelerin sunulduğu toplantıda, Üniversitemiz adına Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK: “Betonarme Yapılarda Deprem Kaynaklı Oluşabilecek Yangınlara Bağlı Kümülatif Hasarların Deneysel Yöntemlerle İncelenmesi ve Karbon Fiber Takviyeli Kompozit Malzemelerle Güçlendirme Etkinliklerinin Araştırılması” başlıklı projenin sunumunu yaptı.

Toplantıda, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı’nın hayata geçirilmesinden bu yana, yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde üniversitelerin gerçekleştirdiği projeler ile ilgili genel bilgiler verdi. Daha sonra proje yürütücülerinin, projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiği program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


10 Mayıs 2023