haberler

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tarafından "16. Düşünden Gerçeğine Bitirme Projesi Sergisi" Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “16. Düşünden Gerçeğine Bitirme Projesi Sergisi” 16 Haziran 2022 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız Halil İbrahim OKUMUŞ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hacı DEVECİ ve Doç. Dr. Temel VAROL ve Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emre AKYÜZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni SERDAR, Üniversitemiz Teknoloji Transferi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oktay YILDIZ ve ziyaretçilerin katıldığı proje sergisinde Bölüm Öğretim Üyeleri danışmalığında gerçekleştirilen birbirinden değerli 53 adet proje yer aldı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bir yıllık uğraşlarının çıktısı olan projelerinin ana başlıkları; Elektrikli Araçlar İçin Şarj Ünitesi,  Akıllı Sistemler, farklı amaçlar için gerçekleştirilen Otonom Robotlar, Uydu ve Telsiz Haberleşme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri, Enerji Depolama Sistemleri ve Akıllı Şehir Uygulamaları oldu.


17 Haziran 2022