Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Tarafından Satranç Turnuvası Düzenlendi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi “Dünya Engelliler Günü” kapsamında “Engelleri Aşmak İçin Hamle Sende!” sloganıyla 01 Aralık 2022 tarihinde Öğrenci Kulüpleri Salonu’nda dezavantajlı öğrencilerin de katılımı ile Satranç Turnuvası düzenledi.

Etkinliğe, iç paydaşlarımızdan KTÜ Satranç Kulübü, ENKTÜ Kulübü ile dış paydaşımız Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü (TGESSK) Başkanı Özgür ÖZTÜRK de destek verdi. Turnuvaya 16 yarışmacı katılım sağlamakla birlikte yapılan müsabakalar sonunda; birinciliği Besime CANAKAY, ikinciliği Berkan KARATAŞ, üçüncülüğü Burak KIRILMAZ, dördüncülüğü Zeynep ASAN elde etti.

Dereceye giren öğrencilerimize madalyalarını Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ takdim ederken tüm katılımcılara tişört hediye edildi.

Öğrencimiz Deniz YILMAZ’ın, “Aşık Veysel’in Ben Gidersem Sazım Sen Kal” adlı şiir dinletisinin ardından program sona erdi.

02 Aralık 2022