haberler

Üniversitemiz Farabi Hastanesi Nütrisyon Destek Ekibi "Akreditasyon Belgesi" Almaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Farabi Hastanesi Nütrisyon Destek Ekibi, Türkiye’de “Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazanan 4. kurum oldu.

Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN) tarafından ülkemiz genelindeki tüm Nütrisyon Destek Birimlerini belirli bir düzeye taşımak, hizmet ve eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla “Nütrisyon Destek Birimleri Akreditasyon Programı Projesi” başlatılmıştır. Bu proje kapsamında; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi-Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Farabi Hastanesi Nütrisyon Destek Ekibi, Türkiye’de 4. kurum olarak 14 Aralık 2023 tarihinde “Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı.

Haziran 2021 tarihinden itibaren aktif çalışmaya başlayan Nütrisyon Destek Ekibi Üyeleri tarafından bugüne kadar 2000’ün üzerinde hastaya hizmet verilmiş; hekim, diyetisyen ve hemşirelere yönelik düzenli aralıklarla kurum içi ve kurum dışı eğitim faaliyetleri planlanmıştır. Ayrıca ulusal ve uluslarası bilimsel ortamlarda aktif paylaşımlarda bulunan Üniversitemiz Farabi Hastanesi Nütrisyon Destek Ekibi’nden Prof. Dr. Hülya ULUSOY, Dr. Öğr. Üyesi Melda KANGALGİL, Dyt. Uğur BAYRAMOĞLU, Ecz. Ahmet Berk UÇAR, Hem. Serpil KANBEROĞLU ve Hem. Sündüz YÜKSEL’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


15 Mart 2024