haberler

Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyelerine, Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2021 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı'na dâhil olmak için 28 Nisan 2021 tarihinde, Yükseköğretim Kalite Kurulu’na başvuru yapmış ve süreç içerisinde, YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Değerlendirme Takımı tarafından Üniversitemize; 16 Aralık 2021 tarihinde ön ziyaret, 5-7 Ocak 2022 tarihlerinde ise saha ziyaretleri ve yüz yüze ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm ziyaretler, incelenen bilgi, belge ve raporlar sonucunda, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 25 Mayıs 2022 tarihli toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 5 yıl süre ile “Tam Akredite” edilmesi ve Üniversitemize, Kurumsal Akreditasyon Belgesi verilmesi kararını almıştır.

Hak kazandığımız Tam Akreditasyon statüsü ve Kurumsal Akreditasyon Belgesi için gerekli hazırlıkların yapılması ve sürecin başarıyla sonuçlandırılması noktasında emeği geçen Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleri; Prof. Dr. Semra ÇOLAK, Prof. Dr. Kader ŞAHİN, Prof. Dr. Asu BEŞGEN, Prof. Dr. Hacer BAYRAK, Prof. Dr. Dilek KUL, Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA, Prof. Dr. Yücel ÖZMEN, Prof. Dr. Erkol DEMİRCİ, Prof. Dr. Zihni DEMİRBAĞ,  Prof. Dr. Tevfik KÜÇÜKÖMEROĞLU, Prof. Dr. Arzu ÖZEL, Doç. Dr. Aytaç AYDIN, Doç. Dr. Badegül CAN EMİR,  Doç. Dr. Ersin Yener YAZICI, Dr. Öğr. Üyesi Burçin ESER, İsmail ÇOM ve İsmail UZUNEL’e, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Prof. Dr. Akif CİNEL ile Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER ve Strateji ve Kaliteden Sorumlu Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU’nun iştirak ettiği tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


21 Haziran 2022