haberler

Üniversitemiz, KKTC'nin Kuruluş Yıl Dönümüne Özel Düzenlenen Konferansa Ev Sahipliği Yaptı: KKTC'nin Dünü ve Bugünü Konuşuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Uluslararası İlişkiler, Siyasi Tarih ve Uluslararası Siyaset çerçevesinde mercek altına alındı.

Üniversitemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 40’ıncı Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen "KKTC'nin Dünü ve Bugünü” konulu konferansa ev sahipliği yaptı. Nazım TERZİOĞLU Amfisi’nde gerçekleşen programa Trabzon Valisi Sayın Aziz YILDIRIM, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Atilla ATAMAN, KKTC Trabzon Konsolosu Sayın Erek ÇAĞATAY, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Cemil RAKICI ile akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektörümüzden ‘Türk Ordusu’ Vurgusu
Konferansta katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bugün Gazze'de yapılan soykırımın, geçmişte Kıbrıs Türk halkına Rumlar tarafından yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ayrıca Kıbrıs Türk halkının halen yaşadığı bazı izolasyonların olduğunu belirterek, “Nerede bir zulüm varsa Türkler adalet, sevgi ve barış getirmek için her zaman oradadır. Batı değerleri ve kültürünü görüyorsunuz, KKTC’yi bir takım organizasyonların dışında bırakıyorlar. Değişik şekilde izole etme çabasındalar. Ama biz arkalarındayız. Türk ordusu 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattı. Bugün eğer orada bir barış varsa, Türk ordusu sayesindedir” dedi.

Üniversitemize Özel Teşekkür
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Trabzon Konsolosu Erek Çağatay ise Türk halkının asırlardır Kıbrıs'ta sürdürdüğü varlığının, 40 yıl önce kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın liderliğinde KKTC olarak taçlandırıldığının altını çizdi. KKTC Trabzon Konsolosu Erek ÇAĞATAY KTÜ’ye teşekkür ederek, “Böylesine özel bir günde düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz ortamı oluşturarak, kapılarını sonuna kadar açan Üniversitemiz yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılara Belge Takdim Edildi
Moderatörlüğünü Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ayça EMİNOĞLU’nun yaptığı konferansta, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman ERKAN, Prof. Dr. Gökhan KOÇER ve Prof. Dr. İsmail KÖSE tarafından KKTC, Uluslararası İlişkiler, Siyasi Tarih ve Uluslararası Siyaset çerçevesinde mercek altına alındı. Program, konuşmacılara “Teşekkür Belgesi” takdiminin ardından sona erdi.


16 Kasım 2023