haberler

Üniversitemiz Makina Mühendisliği Bölümü'nde, Mekanik Kumpas Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Mekanik Kumpas Takdim Töreni, Mühendislik Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirildi. Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Akif CİNEL, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut ÇELEBİ, Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ ve STK temsilcileri ile Makina Mühendisliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşma yapan TTSO Başkanı Erkut ÇELEBİ, “Biz de bu sıralardan geçtik, bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı yapıyoruz. KTÜ Makina Mühendisliği Bölümü, özel bir bölüm. Ben de Makina Mühendisi olduğum için çok gururluyum… KTÜ mezunlarını, birçok şehirde ve birçok kurumda görüyoruz. Özellikle KTÜ mezunu isteyen firmalar var. Bu, bizi çok sevindiriyor. Gerçekten çok köklü bir üniversite. Buradan mezun olduğumda ben de çok gururlanmıştım… Başarılı olmak için çok çalışmak lazım. Öğrencilerin, burada geçirdiği yıllarda çok çalışarak şimdiden sektöre girmesi lazım.” dedi. Ardından sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI bölüm öğrencilerine seslendiği konuşmasında, “Meslektaş adaylarımla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. İyi bir bölüme geldiniz. KTÜ Makina Bölümü, Türkiye’de bir markadır… Kumpas, Makine Mühendisliği alanında bir ölçme aleti biliyorsunuz. Makina Mühendisi, ölçme yapmazsa süreci yönetemez. Henüz 1. sınıfta bununla tanışıyorsunuz. Makina Mühendisliği alanının temeli bu. Daha sonraki sınıflarda diğer ölçme tekniklerini öğreneceksiniz. Kendinizi farklı farklı alanlarda geliştireceksiniz… Biz, öğrenciye bütçe veriyoruz, yeter ki proje yapın, hocalarınızla birlikte bir şeyler üretin. TÜBİTAK projelerine dâhil olun.” sözlerine yer verdi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Akif CİNEL ve TTSO Başkanı Erkut ÇELEBİ'nin, öğrencilere “Mekanik Kumpas” takdiminin ardından sona erdi.

Tören sonunda, Makina Mühendisi olan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI'ya, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin ALEMDAĞ tarafından Mekanik Kumpas hediye edildi.


27 Aralık 2023