haberler

Üniversitemizde 6. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi Gerçekleştirildi

6. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Stratejik Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla 18-21 Ekim tarihleri arasında Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI yaptı.

‘Küresel Krizlere Çözüm Getirilmeli’
Kongrede katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, üniversitemizin yerelden genele küreselleşmesine vurgu yaptı. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, değişen dünya politikasını işaret ederek, “Dünya politikasının hızlı bir değişim ve dönüşüm geçirdiği çağımızda, toplumlar dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen krizlerden derinden etkilenmekte, bu bunalımlarım siyasal etkileri uzun yıllar sürebilmektedir. Bu bağlamda üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede ele alınan konuların siyasal krizlere çözüm getirmesini temenni ediyor, üniversitemizin önemli bir konferansa ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. Alanında uzman 153 akademisyen, araştırmacı ve karar alıcı bir araya gelerek, 28 oturumda 119 sunum gerçekleştirilen kongrede; dış politika, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve tarih gibi farklı alanlarda sunulan çalışmalar tartışmaya açıldı.

 ‘Uluslararası Sistem Dönüşüm Şafağında’
Yoğun katılımın olduğu 6. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongresi, İstanbul Üniversitesi’nden Özgün ERLER BAYIR’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi, UİK Başkanı Prof. Dr. Mustafa AYDIN, T24’ten Gazeteci Barçin YİNANÇ, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat GÜVENÇ ve Mersin Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Kaan Kutlu ATAÇ’ın sunumlarıyla sona erdi. Katılımcılar uluslararası sistemin bir dönüşümün şafağında olduğu bir dönem aralığında Türkiye’nin transatlantik ilişkilerini tartıştı.

“2023 Yılı En İyi Doktora Tezi Ödülü”
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongrelerinin geleneksel hale getirdiği “En İyi Doktora Tezi Ödülü”nün bu yılki sahibi Dr. Tuğçe KELLECİ oldu. Dr. Tuğçe KELLECİ’nin ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI takdim etti. Dr. Tuğçe KELLECİ’nin hediyesini ise Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ verdi.

 


30 Ekim 2023