Üniversitemizde Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anma Programı kapsamında, 10 Kasım 2022 saat 09.05'te, Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Prof. Dr. Cemil RAKICI ile akademik, idari personelimiz ve çocukları iştirak etti. Çelenk takdiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi.

Atatürk’ü Anma Programı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ “84. Yılında Atatürk’ün Son Zamanları ve Hakk’a Yürüyüşü” başlıklı sunusunu gerçekleştirdi. Sunumunda, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaşamının son yıllarına değinen ve “Manevi Atatürk yüreğimizdedir, sinemizde sonsuzlaşmıştır. Eserleri ve bıraktığı miras, bize ışık olacaktır. Yaptıklarını, fedakârlıklarını teşekkürle anıyoruz.” temasına yer veren Prof. Dr. Uğur ÜÇÜNCÜ’nün ardından program, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü’nden; Öğr. Gör. Murat Burçin DERÇİN, Öğr. Gör. Eylem DERÇİN, Öğr. Gör. Gürsel TAHMAZ, Öğr. Gör. Engin Ahmet MUHSİR ve Osman ÖZAKSU’nun “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi” ile devam etti. Programın sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, konuşmacı ve sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

11 Kasım 2022