Üniversitemizde Atatürk'ü Anma Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Üniversitemizde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anma Programı kapsamında, 10 Kasım 2023 saat 09.05'te, Atatürk Gençlik Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyda Özgenç YILMAZ ile akademik, idari personelimiz ve çocukları iştirak etti. Prof. Dr. Akif CİNEL’in gerçekleştirdiği çelenk takdiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi.

Atatürk’ü Anma Programı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Yaşamına Dair” adlı belgesel, katılımcılara izletildi. Daha sonra Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Hikmet ÖKSÜZ “100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Program, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Murat Burçin DERÇİN, Güzel Sanatlar Bölümü’nden Öğr. Gör. Eylem DERÇİN ve Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Koray İLGAR’ın “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi” ile devam etti. Programın sonunda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Akif CİNEL tarafından konuşmacı ve müzisyenlere, teşekkür belgesi takdim edildi.

10 Kasım 2023