haberler

Üniversitemizde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi: Sağlık Sektörüne Güç Katacağız

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün eğitim öğretim yılı açılışı, bölümün ilk öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahittin KAHVECİ, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Arzu ERDEN, akademisyenler ve bölümün ilk öğrencileri katıldı.

‘2010 Yılında Kağıt Üstünde Kurulmuştu’
Törende katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI yaptığı konuşmada KTÜ’de tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, “2010 yılında kağıt üzerinde kurulan bir birim bugün filiz verdi ağaç oldu. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. Unutmayın; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sağlığın önemini en iyi özetleyen söz, Kanuni Sultan Süleyman'ın bu ünlü beyitidir. Sağlığımızı önemsiyoruz ve üniversitemizde sağlık altyapısına gerekli tüm imkanları sağlıyoruz. Kadro ve bütçe veriyoruz” dedi.

‘Destek Vermeye Devam Edeceğiz’
Bölümün ilk öğrencilerine seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Bir hasta size teşekkür ettiğinde, size gülümsediğinde yaptığınız mesleğin önemini daha da iyi anlayacaksınız. Gençler, sizlere ihtiyacımız var. Sizlerden şunu istiyorum; en iyi Fizyoterapist benim üniversitemden çıksın. KTÜ markasını, KTÜ logosunu sizler yükselteceksiniz. Bizde siz eğitim öğretiminize devam ederken, Fizyoterapi Bölümü’mümüze gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. En iyi cihazlar bizde olacak, en iyi eğitim-öğretim bizde olacak. Sizleri en iyi şekilde yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı. Açılış programı Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın bölümde bulunan laboratuvarları gezmesi ve bilgi alması ile son buldu.

 


01 Kasım 2023