haberler

Üniversitemizde, Mezun İlişkileri Yönetimi Toplantısı Yapıldı: KTÜ Mezunlarına Kapsamlı Takip

Üniversitemizde Mezun İlişkileri Yönetimi toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Strateji ve Kalite Güvence Sistemi’nin masaya yatırıldığı toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI’nın yanı sıra, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER, Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Şeyda Özgenç YILMAZ, Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Mustafa GENÇ, KTÜ Mezunlarla İlişkiler Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Zafer YAVUZ, Genel Sekreter Yardımcımız Ufuk ÖZTÜRK, Üniversitemiz Mezunlarla İlişkiler Birimi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Murat ŞAHİN ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü personellerinden Öğr. Gör. Miraç BEKTAŞ katıldı.

 

İşveren/Mezun Memnuniyeti Analiz Edilecek

Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU’nun sunumunu yaptığı toplantıda, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) üniversitelerden beklentilerine dikkat çekilerek, mezunların (ön lisans, lisans, lisansüstü) işe yerleşme, eğitime devam, gelir düzeyi, işveren/mezun memnuniyeti gibi istihdam bilgileri; sistematik ve kapsamlı olarak takip edilmesi, değerlendirilmesi ve kurum gelişme stratejileri görüşüldü. Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI ise, Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Mezun veren akademik birimler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Strateji ve Kalite Güvence Sistemi içerisinde buluşarak, mezunların işe yerleşme, eğitime devam, istihdam bilgilerinin sistematik ve kapsamlı olarak kayıt altına alınması gerektiğini vurguladı.

 

‘Birimlerimizle Ortak Çalışma Yapacağız’

Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI, KTÜ ailesinin bir bireyi olmanın önemine dikkat çekerek, “Her KTÜ’lü toplumun refahını gözeterek çalışmalı, çevreye duyarlı projelere imza atmalı ve insanlığın ortak faydasını gözetmelidir. Bu noktada bize düşen görev, okulumuzdan mezun olarak ayrılan öğrencilerimizi hayatları boyunca yalnız bırakmamaktır. Bu doğrultuda üniversitemiz içerisindeki birimlerimizle var gücümüzle ortak bir çalışma ortaya koyarak; mezunlarımızı takip etmeli, KTÜ’lü olmanın ayrıcalığını mezun olduktan sonraki hayatlarında da öğrencilerimize hissettirmeliyiz” dedi. Rektörümüz ayrıca, yapılan çalışmanın ardından sonuçların gerek program, gerek kurum bazında izleme ve gelişme stratejilerinde kullanılabileceğinin altını çizdi. Oldukça verimli geçen toplantı, alınan ortak kararların ardından son buldu.

 


11 Eylül 2023