Üniversitemizde Uluslararası Tanıtım: 11 Ülke, 16 Farklı Üniversite, 28 Temsilci Katıldı

Üniversitemiz Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından 5’incisi düzenlenen International Erasmus+ Staff Week Etkinliği 7-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Üniversitemizde 5. International Erasmus+ Staff Week Etkinliği 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlendi. 11 farklı Avrupa ülkesinden, 16 farklı üniversiteden, 28 temsilcinin katıldığı etkinlikte katılımcı üniversite temsilcilerine üniversitemiz tanıtıldı. Erasmus+ kapsamında yeni ikili anlaşmaların sağlanması için gerekli görüşmelerin yapıldığı etkinlik aynı zamanda üniversitemizin uluslararası görünürlüğüne büyük katkı sağladı.

Üniversite İçi Ziyaretler Gerçekleştirildi
Etkinlik kapsamında 8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 12.15 ile 13.30 arasında Fen Fakültesi önünde katılımcı üniversitelerin kendi ülkelerini, üniversitelerini ve yerel lezzetlerini tanıttığı "Participants' Exhibition" isimli mini bir fuar düzenlendi. Üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz fuara yoğun ilgi gösterdiler.  Etkinliğin ertesi günü katılımcılardan talepte bulunanlar Üniversitemizin BAP Koordinasyon Birimi, Kütüphane, Yapı İşleri Daire Başkanlığı, Yabancı Diller Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Değişim Programları Koordinatörlüğüne ziyaretlerde bulundular.

Trabzon’un Farklı Noktaları Gezdirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bu tür etkinliklerin Üniversitemize ve şehre katkı sunduğunun altını çizerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öte yandan program kapsamında etkinliğe katılan Üniversite temsilcileri, Trabzon’un farklı noktalarında gezdirildi. Katılımcılara şehrin; kültür, sanat ve tarihi yönleri aktarıldı.

KATILIMCI ÜNİVERSİTELER

Medical University in Sofia – Bulgaristan