haberler

Üniversitemizden Trabzon Turizmine Katkı: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Koru Otel'e 4 Yıldız!

2011 yılında KTÜ’nün turizm markası olarak kurulan ve 110 oda kapasitesiyle konaklama sektöründe hizmet vermeye başlayan KTÜ Koru Otel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen belgelendirme süreçlerinin ardından Turizm İşletme Belgesi (4 Yıldızlı Otel Belgesi) almaya hak kazandı. Belgelendirme çalışmalarına 2022 yılında başlandı. Bu süreçte; renovasyon ve altyapı iyileştirmeleri, dijital dönüşüm, organizasyonel yapının kurumsallaşması, kalite yönetim süreçlerinin oluşturulması ve kamu/özel sektör kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesi çalışmaları yürütüldü.

2 Yıl Boyunca Yatırım Yapıldı
2 yıl boyunca yapılan yatırımlar ile öncelikli olarak Turizm İşletme Belgesi için gerekli olan ön belgelendirme çalışmaları yürütüldü. 2023 yılında, Trabzon Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından verilen ve ilk belge olan ‘Sıfır Atık Belgesi’ni ve ardından RoyalCert Belgelendirme kuruluşu tarafından verilen ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası Kalite Belgesi’ni aldı. Ardından 2024 yılı başında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Beklenen Süreç Tamamlandı
Uygunluk değerlendirmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Turizm İşletme Belgesi (4 Yıldızlı Otel Belgesi) almaya hak kazanılarak belgelendirme süreci tamamlandı. Kuruluşundan günümüze kadar 130 ülkeden 150.000’den fazla konuğu ağırlayan, konforlu konaklama ve kaliteli hizmet anlayışıyla bilinen KTÜ Koru Otel, bu belge ile marka değerini daha da yükseltti.

Nitelikli Mezunlar Yetiştiriliyor
Turizm sektöründe, bakanlık onaylı konaklama hizmeti sunan KTÜ Koru Otel aynı zamanda KTÜ Maçka Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında öğrencilere uygulama dersleri/mesleki staj imkânları sunarak eğitim-öğretim faaliyetlerine, nitelikli turizm mezunlarının yetiştirilmesine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Hizmet Kalitesi Geliştirilecek
Koru Otel, stratejik hedefleri doğrultusunda Trabzon turizmine, Trabzon’un ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin tanıtımına daha fazla katkı sağlamaya, “Faaliyet alanlarında profesyonel, güler yüzlü hizmet anlayışı ile ekonomik ve hijyenik hizmet sunmak, çevre bilinci ve toplam kalite anlayışıyla insan kaynağını, teknolojiyi, bilgiyi, en etkin ve verimli şekilde kullanarak konuklarının, çalışanlarının ve çözüm ortaklarının takdirini kazanmak...” misyonuyla her geçen gün hizmet kalitesini geliştirmeye ve marka değerini yükseltmeye devam edecektir.


01 Temmuz 2024