haberler

Üniversitemizin Bilimsel Araştırma Kapasitesine, 2022 Yılında En Fazla Katkı Yapan Araştırmacılarımız ve Birimlerimiz Ödüllendirildi

Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit TARAKÇIOĞLU ve arkadaşlarının verdiği teklif neticesinde, TBMM'de 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 sayılı Kanun’un kabul edilmesi ile kurulmuş olan ve eğitim-öğretim hayatına 2 Aralık 1963 tarihinde başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Türkiye’nin, İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitesi olma gururunu taşımaktadır.

Yükseköğrenim Kurumları, bilgiyi üretip medeniyeti onun üzerine inşa etmede öne çıkan unsurların en başında gelmektedir. KTÜ de köklü eğitim-öğretim hayatıyla gerek şehrin ve bölgenin gerekse de ülkemizin kısaca insanoğlunun hizmetine parlak fikirler sunan projeler üretmekte ve parlak zihinler yetiştirmektedir.

Bugün değişen ve dönüşen dünya şartları göz önünde bulundurulduğunda, teknoloji çağında ülkemizi, 2023 hedefleri kapsamında bilimsel üretim manasında da ileriye taşıyabilme anlayışıyla yola çıkan YÖK tarafından yükseköğretime çeşitliliği getirmeyi amaçlayan “Yükseköğretimde Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” çerçevesinde “Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Programı” başlatılmıştır. Gerek bu program ve gerekse Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Planı’nın 350.1. nolu tedbirinde yer alan; Araştırma üniversiteleri yetkinlikleri dikkate alınarak öncelikli sektörlerle eşleştirilecek, belirlenen hedeflere ulaşmak için oluşturulan projelere dayalı iş modelleri uygulamaya konulacak ve bu iş birlikleri desteklenecektir.hükmü gereğince üniversitelerin, eşleştirilen ihtisas alanlarıyla ilgili enstitü, merkez, ortak araştırma merkezi gibi akademik birim kurmaları ve aynı öncelikli sektör ve alandaki üniversitelerin ortak çalışmalar yapmalarının teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

YÖK Başkanlığı tarafından yapılan planlama ile oluşturulan ve üzerinde bazı yenilikler yapılan “Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” çerçevesinde; bilgi üretmek, disiplinlerarası çalışmaları ve iş birliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı insan sayısını artırmak, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve üniversiteleri, uluslararası alanda daha görünür kılmak saikleriyle yola çıkılmış olup Üniversitemizin aralarında yerini aldığı 20 devlet üniversitesi ve daha önce araştırma üniversiteleri kategorisinde değerlendirilmeyen 3 vakıf üniversitesi, süreçte göstermiş oldukları bu performans ile “Araştırma Üniversitesi” olmaya hak kazanmıştır.

Üniversitemizin, Araştırma Üniversitesi olması yolculuğuna yaptıkları çalışmalarla destek veren araştırmacılarımız için Teşekkür Belgesi Takdim Töreni düzenlendi. Program kapsamında; 2022 sonu yılı itibari ile Web of Science H İndeksi çerçevesinde, birimlerinde ilk üç sırada yer alan ve 2021 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği çerçevesinde, birimlerinde en yüksek puana sahip olan ilk üç akademisyenimize Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Düzenlenen törende ayrıca 2021 yılı içerisinde akreditasyon sürecini tamamlamış veya kalite belgesi almış olan birimlerimize teşekkür plaketi takdim edildi.

Tören kapsamında, Teşekkür Belgesi verilen akademik personellerimiz ve teşekkür plaketi takdim edilen birimlerimiz aşağıdaki şekildedir:

2021 Yılı H İndeksi Akademik Teşvik Ödülleri için tıklayınız.

2021 Yılı Akreditasyon veya Kaite Belgesi Ödülleri için tıklayınız.


02 Ocak 2023