Üniversitemizin Creatiny Hyperloop Takımı Türkiye Birincisi, Enerji Teknolojileri Topluluğu ise Türkiye İkincisi!

Üniversitemizin Creatiny Hyperloop Takımı, TEKNOFEST Hyperloop Yarışması’nda birçok kategoride şampiyonluğu elde ederken Enerji Teknolojileri Topluluğu, Elektrikli Araç Yarışması’nda 2’nci oldu.

Üniversitemizin Creatiny Hyperloop Takımı, 13-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kocaeli’nde düzenlenen TEKNOFEST Hyperloop Yarışması’nda, geliştirdiği yerlilik oranı yüksek araç ile fırtına gibi esti. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencisi; Utku ARSLANOĞLU, Abdulsamet ESKİYAYLA, Samet AKIN, Abdulkadir GÜNEŞ, Fatih ATAGÜN, Abdullah TEPE, Ahmet DEMİR, Ahmet Mert KAYA, Ayşenur NAZLIOĞLU, Elif BAKIR, Eray GÖKER, İbrahim TUNCAY, İlayda KORKMAZ, İrem ERKURT, Mustafa AKGÜL, Nurullah CANBOLAT, Oktay BEYTEKİN, Tolga TURAN, Serhat TUTUŞ ve Sinem ACAR’dan oluşan Creatiny Hyperloop Takımı; elektronik itki, haberleşme, hız, konum, rapor puanı ve yarış puanı kategorisinde, en fazla puanı toplayarak şampiyon oldu.

Türkiye İkincisi de Üniversitemizden!
Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışması’na da Üniversitemiz damgasını vurdu. Ömer USTA, Hakan ÖREN, Edanur EĞİN, Mustafa Serhat BEYAZAY, Burak YILMAZ, Burhan ÖZDEMİR, Mert Sefa ŞAHİN, Rukiye ŞAHİN, Hikmet KARAKUŞ, İsmail Batuhan GÜNEŞ, Mustafa Berke BOLAT, Ahmet Yusuf ÖZTÜRK, Abdulsamet ALTINER, Ece Beyza Meral, Elif Sude ŞAHİN, Evra TÜFEKCİOĞLU, Fatma Delal SİRKECİ, Hale TÜRK, İrfan Kerem GÜMRÜKÇÜOĞLU, Mete Eren TÜRKER, Özbey Samet KARGIN, Sena KOKOL, Sevde Nefise ARDIÇ ve Umut ÖZBEY’den oluşan Üniversitemizin Enerji Teknolojileri Topluluğu, Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışması’nda, Türkiye 2’ncisi olarak önemli bir başarı elde etti.

İki takımın üyelerini, elde ettikleri önemli başarıdan ötürü kutlar, her birine başarılar dileriz.

18 Ağustos 2024