haberler

Yükseköğretim Kurumlarına Örnek Uygulama: KTÜ Yetenek Havuzu

Yükseköğretim Kurumları bünyesinde yer alan akademik birimlerin idari yöneticileri, ilgili kanun ve mevzuatlar uyarınca; Rektör tarafından genel hükümlere sınavsız atama yetkisi, Üniversitemizde başarı hikâyelerine dönüştürülmüştür.

Üniversitemiz Memur Akademisi çatısı altında, idari personelimiz 9 aylık modüler eğitimlerden sonra sınav ve mülakat sürecine tabi tutulmaktadır. Başarılı olan personel, KTÜ Yetenek Havuzu’na katılmakta; 3 aylık uygulamalı ve kısmi simülasyon eğitimleri alarak yöneticilik kabiliyeti arttırılmaktadır. Süreç tamamlandığında boşalan idari kadroya, personelin ataması yapılarak güçlü ve sürdürülebilir insan kaynakları yönetimi sağlanmaktadır.

KTÜ Yetenek Havuzu Yolculuğu

Üniversitemiz Memur Akademisi çatısı altında modüler eğitimlerle donatılan idari insan kaynağımız, Değerlendirme Merkezi yaklaşımıyla tabi oldukları sınav ve mülakat sürecini tamamlayan üç personelimiz; Esin BULUT, Sevgi KURT ve Tuğrul BİLGE, KTÜ Yetenek Havuzu’na katılmayı başarmış; uygulamalı ve kısmi simülasyon eğitimleriyle idari pozisyonlara hazır hale getirilen personelimizin, ilgili idari görevlere resmen ataması, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın tensipleriyle gerçekleştirilmiştir.

Başarı Esaslı Kariyer Yolculuğu

“KTÜ Yetenek Havuzu” yolculuğunu, “Kariyer Yolculuğu”na dönüştüren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın tensipleriyle Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitü Sekreterliği’ne Esin BULUT, Fen Fakültesi Sekreterliği’ne Sevgi KURT ve Adli Bilimler Enstitü Sekreterliği’ne Tuğrul BİLGE asaleten atanmıştır.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, oluşum ile ilgili olarak bilginin gücüne işaret ederek donanımlı ve yetkin insan kaynağımızı geliştirmek ve idari pozisyonlarda da onları değerlendirmek yönünde kararlı olduklarını ifade etti. Ataması gerçekleştirilen personeli ayrı ayrı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, deneyimlerini paylaşarak insan kaynağının yönetilmesi hususunda liderlik sergilemelerini kendilerine tavsiye etti.


27 Şubat 2024