proje çağrıları

17

Ekim

1007- Sebze, Mısır ve Ayçiçeği Tohumculuğunda İklim Değişikliğine Uyumlu Yeni Hat/Çeşit ve Anaçların Geliştirilmesi Çağrısı Açıldı!

Program Adı:

TÜBİTAK 1007 Sebze, Mısır ve Ayçiçeği Tohumculuğunda İklim Değişikliğine Uyumlu Yeni Hat/Çeşit ve Anaçların Geliştirilmesi Çağrısı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Sebze, Mısır ve Ayçiçeği Tohumculuğunda küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan abiyotik ve biyotik stres koşullarına tolerant/dayanıklı, verimli ve kaliteli ürün arzını sağlayacak rekabet gücü yüksek, nitelikli yeni hat/çeşit ve anaçların geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Kimler Başvurabilir?

 

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

Başvuru yapabilecek kurum/kuruluşlar;

· Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,

 

Proje yürütücülerinin;

· Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

Sınır yok, başvurulardan sonra değerlendirilecektir.

Destek Oranı:

%100

Süresi:

En Fazla 48 Ay

Son Başvuru Tarihi:

15 Kasım 2024

Nasıl Başvurulur? :

Başvurular (https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden yapılacaktır.

Programa Ait Özellikler:

1-Çağrıya sunulacak projelerde yazlık sebze türleri ayır proje; kışlık sebze türleri ayrı proje; mısır ayrı proje ve ayçiçeği ayrı proje içerisinde sunulacaktır.

2-Projede geliştirilecek çıktıların üretiminin ve ticarileşmesinin sağlanması amacıyla 1007 Programı mevzuatına uygun nitelikte özel kuruluşların yürütücü kuruluş olması gerekmektedir.

3-Elde edilecek bilgi ve tecrübenin sürekliliğinin sağlanması ve yeni projelerin olluşması için üniversite/ler ve/veya kamu Ar-Ge Merkez/leri projede yürütücü kuruluş olarak yer almalıdır.

4-II. Aşama değerlendirme sonrası desteklenmesine karar verilen projeye Tarım ve Orman Bakanlığınca Ekte bilgileri sunulan kuruluş yönetici kuruluş (PYÖK) olarak eklenecektir. Kuruluşun altyapısı ve çağrı kapsamında yapabileceği çalışmalar dikkate alınarak, sorumlu olacağı iş paketleri proje başvurusunda belirtilmedir. Başvuru sahiplerinin söz konusu kuruluşlar ile rekabet eşitliğini bozacak bir iş birliği ve iletişim içinde olmaması gerekmektedir.

5-Ekte yer alan kuruluşlar dışında Bakanlığa bağlı herhangi bir Enstitü/Ar-Ge birimi/merkezi proje önerilerinde yürütücü kuruluş olarak yer alamayacaktır.

Detaylı Bilgi / Rehber:

 Tıklayınız.