proje çağrıları

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK BİDEB

Amacı:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamaktır.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

• T.C. vatandaşı olmak.
  • Herhangi bir kurum/kuruluşta tam veya kısmi zamanlı çalışmıyor olmak.
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki üniversitelerde lisans, tezli yüksek lisans veya doktora derecesi veren bir programda kayıtlı öğrenci olmak ya da bu illerde ikamet eden doktora derecesini almış araştırmacı olmak,
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri dışındaki üniversitelerde öğrenimlerine devam eden ancak depremden doğrudan etkilenen lisans öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi, doktora öğrencisi ya da doktora sonrası araştırmacı olmak.
  • Özel öğrenci statüsünde olanlar ve pasif öğrenciler (kaydı dondurulmuş vb.) bu çağrı kapsamında bursiyer olamaz.

Bütçesi:

Burs Miktarları;

• Lisans Öğrencisi: 2.180 TL/Ay
  • Yüksek Lisans Öğrencisi: 7.275 TL/Ay
  • Doktora Öğrencisi: 9.920 TL/Ay
  • Doktora Sonrası Araştırmacı: 13.230 TL/Ay

Destek Oranı:

% 100

Süresi:

• Lisans öğrencilerine en fazla 6 ay
  • Yüksek lisans (tezli) öğrencilerine en fazla 12 ay
  • Doktora öğrencilerine en fazla 24 ay
  • Doktora sonrası araştırmacılara en fazla 12 ay

Son Başvuru Tarihi:

• Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi: 13-24 Şubat 2023
  • Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları: 1-10 Mart 2023
  • Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi: 15-20 Mart 2023

Nasıl Başvurulur?

Programa Ait Özellikler:

• Proje devam ederken bursiyerlerin öğrenimini tamamlamış olması burs ödemesine engel olmaz.

Detaylı Bilgi / Rehber: