proje çağrıları

Temmuz

TÜBİTAK - Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile İkili İşbirliği Programı 2024 Yılı Çağrısı Açıldı!

Program Adı:

2566 TÜBİTAK - Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı (NSFC) ile İkili İşbirliği Programı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Çağrının amacı, ortakların uluslararası iş birliği yapmasına ve araştırmalarının kalitesini yeniliğini artırmak ve ekonomik, toplumsal faydaya dönüştürmelerine olanak sağlamak için yeni araştırma ortamlarına, tesislerine, bilgilerine ve uzmanlığına erişmelerine olanak tanımaktır. Aynı zamanda yeni bilimsel yorumlar yapmak veya teknolojik problemleri bilimsel ilkelere dayanarak çözmektir.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)

Proje yürütücülerinin;

• Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

• Türk ortaklar için en fazla 2.000.000 Türk Lirası
  • Çinli ortaklar için en fazla 1.500.000 RMB

Destek Oranı:

Süresi:

En fazla 36 Ay

Son Başvuru Tarihi:

23 Ağustos 2024

Nasıl Başvurulur? :

Programa Ait Özellikler:

• Çağrı TÜBİTAK 1071 Programı kuralları çerçevesinde desteklenecektir.
  • Çağrı aşağıdaki araştırma alanlarına ve tematik alanlara açıktır:

1. Kimya (Yeşil Kimya)

• Enerji Yoğun Proseslerde Temiz Enerji Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması;
  • Sürdürülebilir Hammadde Kullanımı
  • Biyorafineriler;
  • Mavi/Yeşil Amonyak Üretimi;
  • Mavi/Yeşil Metanol Üretimi;
  • Yeşil Kimyasallar (Esterler, Oleokimyasallar, Epoksiler gibi) ve Sentetik Yakıtlar;
  • Yeşil Kimya-Membranlar ve Adsorbanlarda İleri Ayırma Teknolojileri;
  • Kauçuk Sektöründe Kullanılabilecek Alternatif Maddeler;
  • Yerli Kaynaklardan ve Atıklardan Kritik Hammadde Üretimi

2. Bilgi İletişim Teknolojileri

• Yapay Zeka;
  • Mobil İletişim Teknolojileri;
  • Büyük Veri;
  • Nesnelerin İnterneti

Detaylı Bilgi / Rehber İçin:

Tıklayınız.