Aralık

TRABZON MESLEK YÜKSEKOKULU
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA PROJESİ ÇALIŞMALARI

Harita Ölçme Laboratuvarının Modernizasyonu amacıyla hazırlanan Uydu Ölçme Donanımı Kullanılmasının Öğrencilerin Mesleki Eğitimdeki Başarısına Katkısının Araştırılması adlı altyapı projemiz 03.09.2021 tarihinde kabul edilmiştir. BAP04 kapsamında olan ve 24 ay süreli projenin onaylanan bütçesi 122602,00 TL dır.

Proje kapsamında alınması planlanan uydu Ölçme Donanımı – GNSS sistemleri konusunda literatür araştırması Eylül 2021 döneminde tamamlanarak, alınacak donanım için teknik şartname hazırlanmış ve alım sürecine geçilmiştir. Donanım satın alma süreci Ekim 2021 tarihinde tamamlanarak, Harita Ölçme Laboratuvarına, modern günümüz uydu ölçme işlemlerini gerçekleştirebilecek iki adet GNSS ölçme cihazı kazandırılmıştır.

Satın alınan GNSS uydu ölçme cihazının şartname kontrolü; Dr. Öğr. Üyesi Veysel ATASOY yürütücülüğünde ve bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Ali ÖZTÜR ve Öğr. Gör. Koray ÇAVUŞOĞLU proje ekibini tarafından yapılmıştır. 02 Kasım 2021 tarihinde de satın alınan cihazların Türkiye temsilciğinde görevli eğiticisi tarafından, cihazların kullanımı konusunda ayrıntılı bilgi verilmiş ve uygulama gerçekleştirilmiştir. Bu eğitime, proje ekibinin yanında Trabzon Meslek Yüksekokulu Harita Ölçme Laboratuvarı Teknisyeni Kemal BİLAZER de katılmıştır.

Proje kapsamındaki diğer faaliyetler, belirlenen programa göre devam etmektedir.
Kasım 2021