Mayıs

Erasmus+ KA2 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) Projesi Açılış Töreni Etkinliğine Davetlisiniz

KTUTTM

Karadeniz Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Erasmus+ Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında desteklenen “Montessori Based Unplugged Coding and Robotic in Early Childhood” adlı projenin 31 Mayıs Çarşamba günü saat 09:15 de Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Açılış Töreni” etkinliği gerçekleştirilecektir.

-Trabzon Üniversitesi (Türkiye)
-Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Türkiye)
-Universite Degli Studi di Bari (İtalya)
-Institut Montessori (Slovenya)
-Ceip Santa Clara (İspanya)

Projenin amacı, erken çocukluk dönemi eğitiminde, Montessori yaklaşımı çerçevesinde geliştirilecek yenilikçi bilgisayarsız (unplugged) kodlama ve robotik etkinliklerle okul öncesi öğrencilere disiplinler arası algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerinin kazandırılması, öğretmen ve diğer profesyonellerin (akademisyenler, eğitimciler, araştırmacılar, okul liderleri vd.) standartlar çerçevesinde yeterliklerinin arttırılmasıdır.

Hedef Kitle:

• Akademisyenler
  • Okul Öncesi Öğretmenleri
  • Okul Öncesi Öğretmen Adayları
  • Çocuk Gelişimi Öğrencileri ve Eğitimcileri
  • Bu konularda çalışmalar yapan araştırmacılar/eğitimciler
  • İlgili olan tüm katılımcılar

Başlıklar:

• Kodlama ve robotik
  • Okul öncesi eğitimi
  • Öğretmen Eğitimi
  • Montessori Yaklaşımı
  • Erasmus + Proje Ortaklıkları

Proje kapsamında yürütülecek faaliyetler ve beklenen proje çıktılarının hedef kitleye aktarılacağı etkinlikte, Erasmus+ programı kapsamında akademisyen, öğrenci ve kurumların faydalanabileceği diğer stratejik ortaklık programları hakkında da detaylı bilgiye KTÜ TTM uzmanları aracılığıyla ulaşılabilecektir.