duyurular

16

Temmuz

ERC 2026 Synergy Grant Çağrısı Açıldı!

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Program Adı:

ERC 2026 Synergy Grant 

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

Ufuk Avrupa

Amacı:

ÇaÄŸrı kapsamında en az iki en fazla dört baÅŸ araÅŸtırmacının tamamlayıcı vasıflarını, bilgilerini ve kaynaklarını bir araya getirerek iddialı bilimsel sorulara çözüm bulabilmeleri hedeflenmektedir. BaÅŸ araÅŸtırmacıların çığı açıcı nitelikte proje fikrilerinini sunmaları ve projelerinin yapılabilirliÄŸini göstermeleri beklenmektedir. 

Kimler BaÅŸvurabilir?

 

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

  • ERC hibe programları, baÅŸvuru sırasında dünyanın herhangi bir yerinde ikamet eden, her yaÅŸtan ve milletten araÅŸtırmacılara açıktır.
  • Bu araÅŸtırmacılar, araÅŸtırmalarını AB üyesi veya İliÅŸkili Ülkeler’de yer alan bir Ev Sahibi Kurumda yürütmek isteyen kiÅŸiler olmalıdır.

Bütçesi:

Proje başına;

  • En Fazla 10 Milyon Avro
  • Teklifte toplam bütçeye ek olarak 4.000.000 Avro’ya kadar ek talep yapılabilmektedir.

Destek Oranı:

%100

Süresi:

En Fazla 6 Yıl

Son BaÅŸvuru Tarihi:

5 Kasım 2025

Nasıl Başvurulur? :

BaÅŸvurular Funding & Teders Portal sayfası üzerinden yapılmaktadır.

Programa Ait Özellikler:

  • Programa baÅŸvuru yapabilmek için baÅŸ araÅŸtırmacılardan en az bir tanesinin Türkiye'de yerleÅŸik bir ev sahibi kurumda bulunması gerekmektedir.  
  • BaÅŸ araÅŸtırmacıların farklı ülkelerden veya kurumlardan olma zorunluluÄŸu bulunmamaktadır. BaÅŸ araÅŸtırmacılar farklı vasıfları bir araya getirdikleri sürece aynı ev sahibi kurumdan da baÅŸvuru yapabileceklerdir.
  • Ayrıca baÅŸ araÅŸtırmacılardan en fazla bir tanesinin ABD, Avustralya veya Japonya gibi üçüncü ülkelerden (AB Üye veya Asosiye Ülke dışı bir ülkeden) birinden projeye katılması ve fon alması mümkündür. 
  • Synergy Grant’e baÅŸvuru yapan araÅŸtırmacıların tamamlayıcı vasıflarını, aralarındaki sinerjiyi ve bir araÅŸtırmacının tek başına baÅŸaramayacağı fakat beraber baÅŸarılabilecek çığır açıcı buluÅŸlarını ayrıntılı bir ÅŸekilde açıklamaları beklenmektedir.
  • RC Synergy hibesi ile fonlanan baÅŸ araÅŸtırmacılar, çalışma zamanlarının en az %30’unu ERC projesine, en az %50’sini ise Avrupa BirliÄŸi veya İliÅŸkili Ülkede geçirmek zorundadır. Ancak, baÅŸ araÅŸtırmacının Avrupa BirliÄŸi veya İliÅŸkili Ülke dışında yer alan bir kurum tarafından ev sahipliÄŸi yapıldığı veya istihdam edildiÄŸi durumlar bu kuralın dışındadır.

Detaylı Bilgi / Rehber:

Tıklayınız.

 

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç