Temmuz

LİFT UP+ Bilimsel Araştırmalar Çağrısı Açıldı

KTÜ TTM

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Türk Havacılık Uzay Sanayii bünyesindeki faaliyet alanları ile ilgili tez ve araştırma çalışmalarını gerçekleştirme imkanı sunan LİFT UP+ Bilimsel Araştırmalar Çağrısı açılmıştır.
Program ile üniversitelerde yapılacak olan araştırma ve geliştirme çalışmalarının havacılık üzerine yapılması ve havacılık sektörü için nitelikli araştırmacı kazandırması hedefi güdülmektedir.
LİFT UP+ Bilimsel Araştırmalar Çağrısı kapsamında konu başlıkları liftup.tusas.com internet sitesinde yayınlanmış olup farklı konu başlıklarında öneriler de sunulabilmektedir. Söz konusu çağrılara başvuru için son tarih 13.07.2022 olup başvuru şartları aşağıda paylaşılmıştır.
Çağrıya çıkılan farklı disiplinlerdeki konulara başvuru yapan ve kabul alan araştırmacılara, haftada en az iki gün TUSAŞ bünyesinde konularında uzman sanayi danışmanları ile çalışma imkânı, bütçe desteği ve maaş olanağı sunulmaktadır.

Öğretim üyeleri, liftup.tusas.com sitesine öğretim üyesi olarak kayıt yapmaları halinde TUSAŞ faaliyet alanları kapsamında yayınlanan çağrı başlıkları dışında da konu önerisinde bulunabilmektedir.

Başvuru şartları:

• Yüksek Lisans başvuruları için lisans ortalamasının 2.80 ve üzeri, Doktora başvuruları için yüksek lisans not ortalamasının 3 ve üzeri olması,
  • Tez önerisinin verilmemiş olması,
  • Başvuru yapılan proje konusu için sunum hazırlanması,
  • Başvurusu kabul edilen araştırmacının en az iki gün Türk Havacılık Uzay Sanayii bünyesinde çalışmayı kabul etmesi,
  • Başka bir kurum ve kuruluşta sigortalı çalışan olmaması,
  • Yabancı dil bilgisinin iyi olması.

Tez önerisini vermemiş olan araştırma görevlileri de başvuru yapabilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:

Öğr. Gör. Beril DEĞERMENCİ
Üniversite Sanayi İş Birliği Uzmanı / Elektrik Elektronik Yük. Müh.
T: 0462 377 16 91
E: berildegermenci@ktu.edu.tr