TÜBİTAK 2209-B Programı 2024 Yılı 1. Dönem Çağrısı Başvuruya Açıldı

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Program Adı:

TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2024/1. Dönem Başvurular Başladı!

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmak amaçlanmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

Başvuru Koşulları;

• Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi* görüyor olması,
  • Projenin akademik** ve sanayi danışmanları rehberliğinde yapılıyor olması. Bir projede en fazla bir akademik danışman ve bir sanayi danışmanı yer alabilir.
  • Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,
  • Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.
  • Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

* Açıköğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar.

** Araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri de akademik danışman olabilir.

Bütçesi:

12.000 TL

Destek Oranı:

Süresi:

12 Ay

Son Başvuru Tarihi:

01 Kasım 2024

Nasıl Başvurulur? :

Başvurular https://tybs.tubitak.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Programa Ait Özellikler:

Programa, öğrenciler bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

Detaylı Bilgi / Rehber:

Tıklayınız.