Ağustos

TÜBİTAK 2542 - Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile İkili İşbirliği Programı Çağrısı Açıldı!

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Program Adı:

2542 TÜBİTAK - Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile İkili İşbirliği Programı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

Çağrının amacı; araştırmacıların uluslararası alanda iş birliği yapmalarını ve araştırmalarının kalitesini artırmak ve araştırma ve inovasyonu ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmelerini sağlamak için yeni araştırma ortamlarına, tesislere, bilgiye ve uzmanlığa erişmelerini sağlamaktır.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)

Proje yürütücülerinin;

• Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

• Türk ortaklar için en fazla 2.000.000 Türk Lirası
  • Azerbaycanlı ortaklar için en fazla 50.000 Azerbaycan Manatı

Destek Oranı:

Süresi:

En fazla 24 ay

Son Başvuru Tarihi:

5 Kasım 2024

Nasıl Başvurulur? :

Programa Ait Özellikler:

• Çağrı TÜBİTAK 1071 Programı kuralları çerçevesinde desteklenecektir.
  • Çağrı aşağıdaki tematik alanlara açıktır:
  • Kentleşme, Şehir ve Bölge Planlama (Sürdürülebilir Şehirler)
  • Kültürlerarası Etkileşim
  • Dil Birliğine İlişkin Çalışmalar
  • Ekonomi (Döngüsel Ekonomi, Kalkınma konularını kapsayacak şekilde)
  • Sismoloji
  • Dijital Dönüşüm